Adana'nın Pozantı ilçesine bağlı Akçatekir beldesindeki yayla evlerinden plazma televizyon çalan 3 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Pozantı İlçe Jandarma Komutanlığınca, yapılan kontrollerde Akçatekir beldesinde hırsızlık olayı zanlısı olabilecekleri değerlendirilen ve şüpheli şekilde dolaşan, içerisinde 3 kişinin bulunduğu bir otomobil takibe alındı. Şahıslar takip edildiklerini anladığında araç ile kaçmaya çalıştı. Yapılan takip sonucunda araç Akçatekir beldesi girişinde sivil ekipler tarafından durduruldu.

Araç içerisinde bulunan 3 şahsın kimlik sorgularının yapılması sonucu şahısların birçok hırsızlık suçundan sabıkalı olduklarının tespit edilmesi üzerine adli makamlardan alınan arama kararına istinaden şahısların araçlarında yapılan aramada hırsızlık olaylarında kullanıldığı değerlendirilen eldiven, levye ve tornavida gibi malzemeler ele geçirildi,

Gözaltına alınan şüphelilerin, eylül ve ekim aylarında Akçatekir beldesinde bulunan değişik evlerden 10 plazma televizyon 1 dizüstü bilgisayar, 1 uydu alıcısı 1 güç kaynağı ile 1 dijital fotoğraf makinesi çalınması olayının failleri oldukları tespit edildi.

Şahısların yer göstermeleri sonucu Tarsus ilçesinde emniyet müdürlüğü ekipleri ile ortak olarak 5 ayrı evde eş zamanlı yapılan aramada 9 plazma televizyon, 1 dizüstü bilgisayar 1 adet uydu alıcısı, 1 güç kaynağı ve 1 dijital fotoğraf makinesi ele geçirildi.

İfadeleri alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.