Bartın’da yaşlı bir kadını yemin ettirerek 146 bin lira dolandıran, Kastamonu’da da dolandırıcılık teşebbüsünde bulunan 2 kişi polis ekipleri tarafından yakalandı.

Bartın’da 18 Nisan’da Semra Ö.’yü (68) ev telefonundan arayarak kendini savcı olarak tanıtan İbrahim A. (19) ile Mehmet E. (22), banka hesabındaki paranın banka görevlileri tarafından tırtıklandığını, bu konuyla ilgili operasyon yapmak için banka hesabından parasını çekmesi gerektiğini söyleyerek, bu durumdan hiç kimseye bahsetmemesi üzerine yemin ettirdi. Bunun üzerine panikleyen Semra Ö, telefonu kapatarak banka hesabından çektiği 146 bin TL’yi yanına alarak evine döndü. Semra Ö’nün evine gelerek kapıya çalan genç bir kişi, yaşlı kadından parayı alarak kayıplara karıştı.

PARANIN GERİ KALANINI DA ALMAK İSTEDİLER

Olaydan 3 gün sonra Semra Ö’yü tekrar arayan bir kişi kendisini tekrar savcı olarak tanıttı. Semra Ö’ye banka hesabından para tırtıklanması ile ilgili yürüttükleri operasyonda sona geldiklerini ve tekrar bankaya giderek hesabındaki bütün parayı çekmesi gerektiğini söyledi. Yaşanan bu olaylardan etkilenen Semra Ö, telefondan aldığı emirleri yerine getirmek üzere tekrar bankaya gitti ve banka görevlisinden hesabındaki bütün parayı çekmek istediğini söyledi. Bunun üzerine banka görevlisi, istediği paranın hemen hazır olmayacağını, kendisini biraz bekleteceğini söyledi.

BANKA GÖREVLİSİNİN UYANIKLIĞI KALAN PARAYI KURTARDI

Semra Ö’nün tedirgin tavırlarından şüphelenen banka görevlisi, Semra Ö’nün oğlu M.Ö’yü arayarak annesinin hesabındaki bütün parayı çekmek istediğini, hal ve hareketlerinden kuşkulandığını söyledi. Olayı öğrenen M.Ö. (44), hemen bankaya giderek annesini engellemeye çalıştı. Yaşadığı olaydan oldukça etkilenen Semra Ö, durumu ilk önce geçiştirmeye çalıştı. Oğlunun parayı neden çekmek istediğini sorması üzerine Semra Ö, çalıştığı bankanın faiz oranını beğenmediğini söyledi. M.Ö, annesine gerçeği sorması üzerine durum ortaya çıktı.

Daha sonra Semra Ö, emniyet güçlerine giderek şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatan Bartın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcıların eşkalini belirleyerek çevre illere de konu hakkında bilgi verdi.

Bartın’daki dolandırıcılık olayından sonra Kastamonu’ya gelen İbrahim Akkoyun ve Mehmet Erensayın, burada da dolandırıcılık teşebbüsünde bulununca Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alınarak kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan İbrahim Akkoyun ve Mehmet Erensayın, emniyetteki işlemlerinin ardından Bartın’dan gelen emniyet güçlerine teslim edildi.

Öte yandan Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz günlerde yine yaşlı bir çifti, 43 bin lira dolandırdıktan sonra geri kalan parayı almak için Şanlıurfa’dan Kastamonu’ya gelen Murat Akkoyun ile İsa Okay’ı suçüstü yakaladılar. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Bartın’daki dolandırıcılık olayı ile Kastamonu’daki dolandırıcılık olayını gerçekleştirenlerin akraba oldukları tespit edildi.