Samsun’un Tekkeköy ilçesinde amcasının 69 yaşındaki eşini 24 yerinden bıçaklayıp parasını gasp 18 yaşındaki gencin, 20 yıl hapsi istendi.

Tekkeköy ilçesinde 5 ay önce meydana gelen olayda, amcasının eşi A.K.'yi (69) bıçakla ağır yaralayıp koynundaki 600 euro ile 100 lira parası ile evdeki çekmecede bulunan 100 lira parasını gasp ettiği iddiasıyla tutuklanan M.K.(18) hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "gasp ve öldürmeye teşebbüs" suçlarından dava açılmıştı.

Bugün görülen davada, 5 aydır tutuklu bulunan sanki M.K., kendini savunarak, "A.K.'yi öldürmek ve parasını almak istemedim. Bana hakaret edince kendimi kaybettim. Zaten canım sıkkındı. Olay günü hakaret edince ben de kendimi kaybedip bıçakladım" dedi.

Yaşadığı dehşeti anlatan A.K. ise, "Olay günü tarlada çalıştığını söyleyip bıçak istedi. Ben de bıçağı verdim. Gitti ve yarım saat sonra yeniden geldi. Hortum istedi. Ben hortumu vermek için eğildiğimde bana bıçakla vurmaya başladı. Para istedi. Boynumdaki keseden paramı aldı. Sonra beni bıçaklamaya devam etti. ‘Başka para yok mu?’ diye sorarak üst kattaki çekmeden 100 lirayı aldı. Bıçaklamaya devam edip kaçtı. Şikayetçiyim. Cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Savcı toplanan deliler doğrultusunda mütalaasını vererek, M.K.'nin yengesi A. K.'nin parasını gasp etmek için evine gittiğini ve daha sonra da olayın duyulmaması için öldürmeye çalıştığını ileri sürerek "gasp ve öldürmeye teşebbüs" suçlarından 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Sanık avukatı savunma yapmak için süre istemesi üzerine duruşma karar verilmek üzere ertelendi.