Samsun’da amcasının 69 yaşındaki eşini 24 yerinden bıçaklayıp parasını gasp 18 yaşındaki genç, yargılandığı mahkeme tarafından toplam 17 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Tekkeköy ilçesinde 2013 Eylül ayında meydana gelen olayda, amcasının eşi Asiye K.'yi (69) bıçakla ağır yaralayıp koynundaki 600 euro ile 100 lira parası ile evdeki çekmecede bulunan 100 lira parasını gasp ettiği iddiasıyla tutuklanan Mustafa K.(18) hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "gasp ve öldürmeye teşebbüs" suçlarından dava açılmıştı.

Bugün görülen davada son duruşmasında yaklaşık 5 aydır tutuklu bulunan Mustafa K., kendini savunarak, "Asiye K.'yi öldürmek ve parasını almak istemedim. Bana hakaret edince kendimi kaybettim. Zaten canım sıkkındı. Olay günü hakaret edince ben de kendimi kaybedip bıçakladım. Daha önceki verdiği ifadelerimi tekrarlıyorum" dedi.

Mahkeme heyeti Mustafa K.'yi "bir suçu işlemek için delilleri ortadan kaldırmak amacıyla öldürmeye teşebbüs" suçundan 11 yıl 1 ay 10 gün, "silahla konutta gasp" suçundan da 6 yıl 8 ay olmak üzere toplam 17 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı.