Tokat’ın Yeşilyurt ilçesinde yaşanan seçim gerginliği nedeniyle bir esnafın camları kırıldı.

Edinilen bilgiye göre, AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Kazım Misafir’in 50 oy farkla seçimi almasının ardından MHP İlçe Başkanı Hüseyin Sezer’in Artova İlçe Seçim Kurulu’nda oylara itiraz etti. İlçede bir sandık başkanın oy kullanmaya yardımcı olduğu iddiası sonucu başlayan gerginlik devam ediyor.

Olayların ikinci gününde Yeşilyurt Kaymakamlığı önünde toplanan grup, “Kaymakam istifa” diyerek slogan attı. Grup adına basın açıklaması yapan MHP İlçe Başkanı Hüseyin Sezer, seçim kurallarının ihlal edilerek 1007 Nolu sandıkta 50 kişinin oyunun hukuksuz bir şekilde kullandırıldığını iddia ederek, “Sandık başkanı 50 kişinin oy kullanmasına müsaade etmemiş, hukuksuz bir şekilde kendisi kullanmıştır. Olaya müdahale edilmesi neticesinde itirazımıza verdiği cevapta dilekçesinde bu yanlışı yaptığını itiraf etmiş. Seçimlere şaibe bulaşmış, bu hukuksuzluk neticesinde seçimlerin iptal edilmesi gerekmektedir” dedi.

İŞ YERİNE SALDIRI

Yapılan basın açıklamasının ardından dağılan grup bir iş yerine saldırarak camlarını kırdı. Olaya müdahale eden çevik kuvvet biber gazı sıkarak grubu dağıtmaya çalıştı. Slogan atan grup yolda yürümek istedi. Bir süre polis nezaretinde slogan atarak yürüyüş yapan grup daha sonra dağıldı. Seçimlerin ardından olayın ilk gününde yaralanan 8 kişiden 2’si Tokat’a sevk edilmişti.

50 OYLA SEÇİMİ KAZANDI

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Kazım bin 410 oy alırken, MHP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Kübra Sever Taşkıran ise bin 360 oy almıştı. 50 oy farkla mevcut AK Parti’li Başkan Kazım Misafir, 3. dönem için seçilmişti.