Konya'da daha önce yıkım yapılan evlerin çevresinde işçilerin kepçe ile temizleme çalışması yaptığı sırada, en fazla bir hafta önce bırakıldığı tahmin edilen yeni doğmuş bebek cesedi bulundu. Boğularak öldürülmüş olma ihtimali üzerinde durulan bebeğin yanında bir de poşet bulunurken, kesin ölüm sebebinin otopsi sonrası belirlenmesi bekleniyor.

Olay, merkez Selçuklu ilçesi Şeker Murat Mahallesi Girit Sokak'ta meydana geldi. 10 gün önce yıkımı yapılan eski evlerin bulunduğu bölgeye bugün sabah saatlerinde bir kepçe ile gelen işçiler, temizleme çalışması yaptı. Çalışma sırasında hasır ve tahtaların altında işçiler, yeni doğmuş erkek bebeğe ait bir ceset bularak polise haber verdi. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve olay yeri inceleme ekipleri, bebek cesedinin bulunduğu yerde inceleme yaptı. İnceleme sırasında bebeğin yanında bir de poşet bulunurken, boğularak öldürülmüş olabileceği ileri sürüldü.

Üzeri gazeteyle örtülen bebek cesedi otopsi yapılması için hastane morguna kaldırılırken, otopsinin ardından kesin ölüm nedeninin ortaya çıkması bekleniyor. Öte yandan polis ekipleri, bebeğin annesi ile babasını bulmak için çalışmalara başladı.

Bebek cesedini bulan işçiler, "Yaklaşık 8-10 gün önce burada yıkım yaptık. Bugün de kepçe ile birlikte kalıntı yerleri temizlemek için geldik. Kepçe çalışma yaparken biz odunları ayırdık. Bu sırada bebek cesedini görünce hemen polise haber verdik" dedi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.