Konya’nın Ereğli ilçesinde, PTT şubesine kuru sıkı tabanca ile giren maskeli soyguncular kasadaki paraları alarak kaçtı.
Edinilen bilgiye göre, saat 16.10 sıralarında Gülbahçe PTT Şubesine gelen silahlı ve maskeli 2 soyguncudan 20-25 yaşlarında olan birisi, şube içinde silahıyla bir el ateş ettikten sonra gişe görevlisi Cumali Maviş’den kasadaki paraları aldı. Hızla olay yerini terk eden şüpheliler, arka sokakta izini kaybettirdi. Uzun süre şaşkınlık ve panik içinde olan gişe görevlisi Cumali Maviş, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından sakinleştirildikten sonra olayı anlattı.
Görgü tanıklarından emekli T. K, içeride para yatırmak için sırada beklerken silah patladığını anlatarak, "İçeride herkes panik halde dağıldı. Gişe görevlisinden paraları alan şahıs şubeden koşarak uzaklaştı. Arkasından ben de gittim ancak yetişemedim" dedi.
Soyguncunun kaçarken etrafa saçtığı paraları vatandaşlar ve esnaf yerden toplayarak şubeye teslim etti. Çevrede bulunan vatandaşlar ise, başka bir soyguncunun daha olduğunu, o esnada dışarıda bulunduğunu ve Gülbahçe istikametine doğru kaçtığını belirtti. Soyguncuların PTT şubesinden yaklaşık olarak 20 bin lira aldığı belirtildi. Olay yerinde incelemelerde bulunan ve kamera kayıtlarını izleyen polis ekiplerinin olayla ilgili soruşturması sürüyor.
(İHA)