Bursa’da, aracını durdurup kendisinden para ve sigara isteyen tinerci gençlerden birini öldürdüğü iddia edilen ve kavgada kendi de ağır yaralanan servis şoförü hakkında 22 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Olaya karışan maktulün 2 arkadaşının ise 15’er yıla kadar hapisleri istendi.

Edinilen bilgiye göre olay, 3 ay önce merkez Osmangazi ilçesi Elmasbahçeler Mahallesi Artan Sokağı'nda meydana geldi. İş yerine ait minibüsle babasının oturduğu mahalleye gelen E.D'nin (26) önü, gece boyu tiner koklayıp alkol aldıkları iddia edilen O.P. (21), İ. Ç. (22) ve F.I. (19) tarafından kesildi. Servis şoförü E.D.’den önce sigara isteyen gençlerin ardından da para istemesi üzerine tartışma çıktı. Gençlerin maket bıçağı ve paspas sopası ile saldırdığı E.D., aracını çalıştırarak kaçmak istese de minibüsün stop etmesi üzerine kendisini kavganın ortasında buldu. Can havliyle torpido gözündeki çakıyı çıkaran E.D., kendisine saldıran gençlere rastgele sallamaya başladı. Arkadaşlarından birisinin yaralandığını gören gençler olay yerinden kaçtı. Göğsünden aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanan Ozan Pehlivan birkaç sokak ileride hayatını kaybederken, arkadaşları İ.Ç. hafif şekilde yaralandı. 3 gencin bıçaklı saldırısı sonucu ağır yaralanan E.D. ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polisin olayın ardından gözaltına aldığı E.D. ile maktul Ozan Pehlivan’ın arkadaşları İ.Ç. ve F.I. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Savcılığın şüpheliler hakkındaki soruşturması tamamlandı. Savcı, sanık E.D.'nin “haksız fiil etkisi altında kasten öldürme ve bir kişiyi yaralama” suçlarından 22 yıla kadar hapsini talep etti.

Ayrıca arkadaşlarının öldüğü kavgada E.D.’ye yönelik “yaralama ve yağmaya teşebbüs” suçuna karıştıkları öne sürülen F.I. ve İ.Ç.’nin ise 15’er yıla kadar hapisleri istendi.

Tutuklu 3 sanık önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.