İskenderun’dan Ankara’ya gitmekte olan bir yolcu otobüsünde, yolcuların mazot kokusundan rahatsız olup polise şikayet etmesi sonucu araçta yapılan aramada 600 litre kaçak mazot ele geçirildi.

Olay, gece yarısı Aksaray - Adana Karayolu üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, İskenderun Ankara seferini yapan R.M. (42) idaresindeki 42 RA 898 plakalı şehirlerarası yolcu otobüsü, Adana’da mola verdi. Adana’dan Aksaray istikametine yola devam eden otobüste aşırı mazot kokusu alan yolcular durumu muavin aracılığı ile şoföre bildirdi. Hiçbir şeye aldırış etmeden yoluna devam eden şoför, yolcuların polise ihbarda bulunması üzerine Aksaray - Adana Karayolu'nun 2. kilometresinde durduruldu. Otobüste arama yapan Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, otobüsün bagajında 2 varil mazot ele geçirdi. Marker ölçüm cihazı ile kontrolden geçen mazot kaçak çıkarken, otobüsün mazot deposundan da örnek mazot alınarak kontrol edildi. Otobüsün mazot tankındaki mazotun da kaçak olduğu belirlenirken, toplam 600 litre kaçak mazot ele geçirildi.

Yaklaşık 4 saat boyunca karayolunda mağdur olan yolcular ise kendi yöntemlerince otostop çekerek yolculuklarına devam etmek istedi. Kimi yolcular polis ekiplerince tesislere kadar bırakılırken, otobüs sürücüsü gözaltına alındı. Yaşadıkları olayı anlatan mağdur yolcular, “Otobüste koku vardı, yoğun bir şekilde. Ondan rahatsız olunduğu için hepimiz şikayet ettik” dedi.