Antalya’dan Batman’a gitmekte olan bir yolcu otobüsü, Gaziantep’in Nurdağı ilçesi yakınlarında devrildi. Kazada 4 kişi hayatını kaybederken, 31 kişi de yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Antalya’dan Batman’a gittiği öğrenilen Mehmet I. idaresindeki 01 EHD 31 plakalı yolcu otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Nurdağı-Gaziantep karayolunun 16. kilometresinde devrildi. Kazada otobüsün altında kaldığı öğrenilen 4 yolcu olay yerinde hayatını kaybederken, 31 yolcu ise yaralandı. Olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulansla Gaziantep’teki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan 5’inin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

"ORTALIK CAN PAZARI"
Yardımcı Kaptan Salih Altay, "Ben uyuyordum. Bir hareketlilik oldu. Otobüsün devrildiğini anladım. Vaziyet böyleydi. Ortalık can pazarı. Her tarafta yaralılar vardı" dedi.
Kazada sürücü Mehmet I.’nın da yaralandığı öğrenilirken, yol kenarındaki bariyerin aracın önünden girerek, arkadan çıktığını ifade etti. Kaza sonrası olayı merak eden ve yardım etmek isteyen vatandaşların kazanın olduğu yolun tüm şeritlerini tamamen ulaşıma kapatması üzerine ise ambulanslar olay yerine uzun süre sonra ulaşabildi.
Kaza nedeniyle Nurdağı-Gaziantep karayolunun Gaziantep’e gidiş istikameti yaklaşık 3 saattir ulaşıma kapalı tutuluyor.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(İHA)