İstanbul’un Fatih ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan bir kişi, otomobilin çarpması sonucu yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kaza, Kumkapı’da Sahil Kennedy Caddesi üzerinde, Bakırköy yönünde saat 21.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Seda Koşar’ın kullandığı 34 VY 3645 plakalı otomobil, kırmızı ışıkta caddenin karşısına geçmeye çalışan 73 yaşındaki Ahmet Sarıkaya’ya çarptı. Sarıkaya, çarpmanın şiddetiyle metrelerce sürüklenirken, kazayı gören diğer sürücüler durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, Sarıkaya’ya adama ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra ambulansla İstanbul Üniversitesi (İÜ) Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürdü. Başından ve göğsünden ölümcül darbe alan Ahmet Sarıkaya, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Diğer yandan, kazaya neden olan otomobilin sürücüsü Seda Koşar, yanında bulunan kız kardeşi ile birlikte ifadesi alınmak üzere Kumkapı Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü.

Kazaya karışan otomobil araç çekicisi ile caddeden kaldırılarak otoparka sevk edilirken, bir süre aksayan trafik yeniden normale akışına döndü.

Polis, kazayla ilgili inceleme ve soruşturma başlattı.