661. Tarihi Elmalı Yeşil Yayla Kültür Sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen temsili yörük göçüne katılan AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, yürüyüş sırasında sözlü sataşmaya uğradığı gerekçesiyle, teşkilat mensuplarıyla birlikte yürüyüşü terk etti.

Etkinliğin başladığı gün düzenlenen kortej esnasında, temsili Yörük göçüne katılan Milletvekili Hüseyin Samani ve AK Parti Elmalı ilçe teşkilatı mensupları, Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş’ın yanında bulunan kişiler tarafından sözlü tacize uğradıkları gerekçesiyle tartıştı. Tartışma sonrasında AK Parti'li üyeler kortejden ter edip AK Parti İlçe binasına giderek, olaya tepki gösterdi.

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, sosyal paylaşım sitesindeki hesabı üzerinden paylaştığı olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, selamlama yürüyüşü sırasında arka tarafta bir tartışma yaşandığını belirterek, "Biz yüzyıllardır devam eden bir geleneğe katkı koymak için Elmalı'ya geldik. Başlangıçta hep beraber güzel bir görüntü vardı, hiçbir sorun yoktu. Ben gittim Milletvekili olarak Belediye Başkanını teker teker selamladım. Yürüyüşe başladık” dedi.

Her şeyin biranda olduğunu ifade eden Samani, “O esnada arka taraflarda küçük bir tartışma oldu. Tartışmaya Belediye Başkanı da geriye dönerek müdahale etti. Ondan sonra tartışma farklı yöne taşındı. Ben orada neler yaşandığını duymadım ama Belediye Başkanı tartışmaya müdahale ederek, 'Sizin burada ne katkınız var, ne işiniz var?’ dercesine sitemde bulundu” diye konuştu.

Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş’ın, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Öztekin’e hakaret ettiğini iddia eden Samani, “İlçe Başkanımıza da benim yanımda ağır hakaretler yaptı. Tabi bunun üzerine yan yana yürümek mümkün olmadı. Zaten kendisi de bizim orada yürümemizi istemiyordu. Teşkilat üyelerime ‘Sizin burada ne işiniz var?’ diyerek bunu ifade etmiş oldu” dedi.

Tartışmayı büyütmek istemediklerini ifade eden Samani, "Partimize, milletimizin vekaletine yakışır tarzda olayı büyütmeden yürüyüşten ayrıldık. Elmalı adına, Yörükler adına ben de bir Yörüğüm, Yörük göçünü bu şekilde temsil etmek adına üzgünüm” dedi.

Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş ise, “Yörük göçü kortejinde kesinlikle böyle bir polemiğe girmediğini ve iddia edilen sözleri söylemediğini belirterek, "Şenliğimize ve etkinliğimize gelen herkes bizim baş tacımızdır. Bu tür açıklamalar yerel seçimler öncesi siyasi yıpratma açıklamalarıdır. Ben bunlara katılmıyorum. Bizim töremizde misafire hürmet ve sevgi vardır. Bu tür olaylar töremize ve kültürümüze yakışmayan olaylardır. Kalabalıkta küçük tartışmalar oldu ama biz bunu tatlıya bağladık” dedi.