Yozgat’ın Yerköy ilçesinde maaşını alan genç, 5 kişi tarafından parası ve telefonu gasp edildikten sonra dövülüp öldü diye yol kenarına atıldı.

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde belediyede çalışan Muhammet Yıldız (25) isimli genç, maaşını aldıktan sonra 5 kişi tarafından parası ve telefonu gasp edildikten sonra dövülerek yol kenarına atıldı. Vatandaşlar tarafından bulunup hastaneye kaldırılan genç, komada hayat mücadelesi veriyor.

Muhammet Yıldız’ın babası İhsan Yıldız (52), oğlunun dün akşamüzeri eve gelmemesi üzerine durumu polise bildirdiklerini belirterek, “Sabaha kadar çocuğumu aradım. Sabah polis çocuğumun hastanede olduğunu söyledi. Hastaneye gittiğimde çocuğum dövülmüş, tanınmayacak hale gelmişti. Çocuğumu dövenler, cep telefonunu almışlar, 900 lira maaş almıştı, parasını almışlar. Öldü diye de yol kenarına atmışlar. Hastane bizi Yerköy’den Yozgat Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Oğlum şu anda Yozgat’ta yoğun bakımda yatıyor” dedi.

Yerköy’ün her köşesinde, parkında, okulların önünde uyuşturucu satıldığını ifade eden Yıldız, “Akşam hava karanlık olunca kimse dışarıya çıkamıyor. Dışarıya çıksan ya para istiyorlar ya telefonunu istiyorlar. Yerköy adeta Teksas’a döndü. Bizim can güvenliğimizi kim koruyacak? Biz Yozgat Valisinden Yerköy ilçesiyle ilgilenmesini istiyoruz. Şu anda benim çocuğum komada. Bizim canımız yandı, başkasının canı yanmasın” diye konuştu.

Anne Ayşe Yıldız da ilçede can güvenliklerinin bulunmadığını belirterek, “Daha önce akşam eve dönerken arkamızdan tüfekle ateş ettiler, beni vurdular. Ben de günlerce hastanede yattım, böbreklerim çürüdü. Şimdi de oğlumu bu hale getirdiler” şeklinde konuştu.

Gencin kardeşi Murat Yıldız da güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu öne sürerek, “Polisin görevi uyuşturucu satanları yakalamak mı, yoksa yaralıyı hastaneye, ölüyü mezara götürmek mi? Biz yetkililerden Yerköy'le ilgilenmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.