Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tatil yaptığı Marmaris’teki otelden ayrılmasının ardından otele saldırı düzenleyen askerlerin yakalanması amacıyla başlatılan “Kıskaç" operasyonu tüm hızıyla sürüyor.
Operasyonlar karadan, havadan ve denizden aralıksız devam ediyor. Çember içine alınan firardaki 19 darbeci askeri yakalamak için 400 komando arama yapıyor. Şu ana askerlerle temas sağlandığı yönünde henüz bir bilgi yok.

Simi Adası abluka altında
Darbe girişiminin ardından kayıplara karışan askerlerin gidebilme ihtimali olan yerlerde yoğun arama çalışmaları yapılıyor. Marmaris’in Bozburun beldesi ile Datça arasında bulunan Yunan Adası Simi (Sömbeki) havadan ve denizden ablukaya alındı. Adaya girişler askeri gemiler kontrolünde yapılıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait 2 bot ve 3 helikopter sürekli ada etrafında devriye geziyor.

Jetski ve sürat motorlarına izin verilmiyor
Öte yandan jandarma ve sahil güvenlik botları ilçeye 20 kilometre uzaklıktaki Hisarönü Körfezi’nde jetski ve sürat motorlarının hareketine izin vermiyor. Bölgede benzin istasyonlarında akaryakıt satışları jandarma kontrolünde gerçekleştiriliyor.

Operasyon Aksaz Deniz Üs sınırına kayıyor
Aksaz Deniz ve Hava Radar Üs Komutalığı sınırında bulunan “Balan” dağına da helikopterle komandolar indirildi. Zira, kaçakların bu dağlık alandan Aksaz Deniz Üs Komutanlığı sınırında bulunan Ekincik mevkiine inerek deniz yoluyla Rodos Adası’na gidebilme ihtimali göz önünde bulunduruluyor.
(İHA)