Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde balık avlamak için deniz kenarına giden boya ustası, kayalıklardan denize düşerek kayboldu.

Edinilen bilgiye göre olay, Koru Mahallesi sahilinde saat 15.45’te meydana geldi. Memleketi Kırşehir’den eşi, çocukları ve kardeşiyle birlikte Gazipaşa’ya gelen ve burada ev tutan Adem Canbulat (37), havanın yağışlı olması nedeniyle işe gidemedi. Kardeşi Ayhan Canbulat ile birlikte Koru Mahallesi’nde balık avlamaya giden Adem Canbulat, oltasını hazırlarken kayalıklardan denize düştü. Yüzme bilmediği öğrenilen Canbulat’a kardeşi yardım etmek istese de başaramadı. Canbulat, kardeşinin gözleri önünde dalgaların arasında kayboldu. Ayhan Canbulat’ın haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ve Sahil Güvenlik ekipleri, fırtına ve dalga nedeniyle denizde arama yapamadı. Antalya’dan gelen balık adamlar ise hava karardığı için dalış yapamadı.

Olay yerine gelen Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, arama çalışmalarının hava muhalefeti nedeniyle kısıtlı oranda yapılabildiğini belirtti. Balık adam istendiğini söyleyen Pamuk, kayıp vatandaşı bulmayı ümit ettiklerini dile getirdi.

Olay yerinde ilk ifadesi alınan Ayhan Canbulat, daha sonra polisle birlikte acı haberi ağabeyinin eşine vermeye gitti. Kayınbiraderini polisle birlikte kapıda görünce eşinin başına bir şey geldiğini anlayan Medine Canbulat, “Ağabeyin nerede, Adem” diye feryat ederek fenalık geçirdi. Evin önünde hazır bekletilen ambulansa alınan Medine Canbulat, Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

2 çocuk babası Adem Canbulat’ı arama çalışmaları sabah erken saatlerde devam edecek.