Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri, kaçak hafriyat toprağı döken kamyon şoförlerinin levyeli saldırısına uğradı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Kontrol Noktaları ve Çevre Zabıta Amirliği’nde görev yapan zabıta ekipleri, görevleri esnasında saldırıya uğradı.
Eyüp Pirinççi köyünde yaşanan olayda, gelen bir ihbar üzerine harekete geçen zabıta ekipleri, kaçak hafriyat toprağı döken plakasız kamyonların fotoğraflarını çektiği esnada, kamyon şoförleri tarafından darp edildi. Zabıta ekiplerine fotoğrafları silmesini söyleyerek ölümle tehdit eden kamyon şoförleri, fotoğrafları silmeyen zabıta ekiplerini araçla takip etti. Olayı jandarma ekiplerine haber veren zabıta ekipleri, yolda ikinci kez saldırıya uğrayarak 15 kişilik bir grup tarafından darp edildi. Eline aldıkları levyelerle zabıta ekiplerine saldıran 15 kişilik grup, Zabıta Memuru Rafettin Yumurtacı’nın kaşının üstüne fotoğraf makinesiyle vurdu ve yanındaki arkadaşlarıyla birlikte fotoğraf makinesini ele geçirerek, olay yerinden hızla uzaklaştı.
Olaydan kısa bir süre sonra olay yerine gelen Jandarma ve polis ekipleri, saldırganları yakalayarak, gerekli incelemelerde bulundu. Zabıta ekiplerine ait fotoğraf makinesini bulan ekipler, makinenin içindeki fotoğrafların silinmiş olduğunu tespit ettikten sonra olay ile ilgili tutanak tuttu. Zabıta ekipleri de polis karakoluna giderek, kendilerini darp edenler hakkında şikayetçi oldu.
(İHA)