Bursa’da, zehir tacirleri şeytanın bile aklına gelmeyecek bir yola başvurdu. Zehir tacirlerinin mahalleye kurdukları güvenlik kameralarıyla giriş ve çıkışları izleyerek, polis geldiğinde uyuşturucuları sakladığı ortaya çıktı.

Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Araştırma Bürosu ekipleri, diğer ekiplerle birlikte Meydancık Mahallesi’nde savcılık izniyle 3 ayrı eve eş zamanlı baskın yaptı. Bir eve giren polis ekipleri, karşılarına çıkan manzara karşında hayretler içinde kaldı. Zehir tacirlerinin mahalleye kameralar kurarak polisi izlediği ortaya çıktı. Kameraları bir iş yerinin duvarını yerleştiren zanlıların, mahallenin giriş ve çıkışlarını izleyerek, polis geldiği zaman herhangi bir baskında yakalanmamak için uyuşturucu maddeleri sakladıkları öğrenildi.

Yaklaşık 200 kişilik ekibin katıldığı operasyonda kaçmaya çalışan Selçuk Y. (25), evinin çatısında yakalanırken, annesi Tevhide Y. (60) ve yengesi Gülümser Y. (30) de gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda bin 400 adet extacy, 3,5 kilo bonzai, 690 gram esrar, 5 bin 225 paket bonzai paketi ile 1 adet ruhsatsız tabanca ve ev tüfeği ele geçirildi.

Tevhide ile Selçuk Y.’nin hırsızlık ve suçluyu kayırma suçlarından 9 ay hapis cezasıyla arandığı öğrenildi. Operasyonda narkotik köpeği Alfa da kullanıldı.

Gözaltına alınan 3 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Tevhide ile Selçuk Y. tutuklanırken, Gülümser Y. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.