Konya’da, kolunda bilezik olan kadınları, 'zekat dağıtıyoruz' diyerek üzerinde dolar aralarında kağıt bulunan para destesini verdikten sonra teminat olarak altınları alıp dolandırdıkları iddia edilen 4 şüpheli gözaltına alındı.

Olay, 23 temmuz günü merkez Selçuklu ilçesi Kılıçarslan Mahallesi'nde bulunan Pazar alanında meydana geldi. İddiaya göre, İzmir’den Konya’ya gelen Ümit A. (40), Seçkin E. (35), Veysel K. ve Deniz A. pazar alanlarını gezerek kolunda bilezik olan kadınlar üzerinde araştırma yaptı. Pazarda araştırma yapan Ümit A. kolunda bilezik gördüğü Havva D'nin (42) yanına giderek, “Ben köşedeki eczacının eşiyim size ve mahallenizde bulunan yardıma muhtaç insanlara verilmek üzere fitre ve zekat olarak para getirdim. Bu paraları size vereyim siz de mahallenizde dağıtın” diyerek ikna etti. Ümit A. ikna ettiği Havva D'yi yanına alarak içerisinde Seçkin E.’nin bulunduğu apartmana götürdü. Apartmanın içerisinde çantayla bekleyen Seçkin E., yanına gelen Havva D'ye, “Ben annemi kaybettim ve onun adına fitre ve zekat dağıtmak istiyorum. Ama kim yardıma muhtaç bilmiyorum. O yüzden paraları size vereyim siz de kendinize ve mahallenizde bulunan yardıma muhtaç insanlara dağıtın” dedi. Bu durum karşısında kadını ikna eden Seçkin E. önceden ayarlanmış araları kağıt üstünde ve altında birkaç doların bulunduğu para destesini Havva D'ye verdi. Parayı verirken size nasıl güvenebilirim diyen Seçkin E., kadından kolunda bulunan 4 adet bileziği teminat olarak istedi. Parayı aldıktan sonra dolandırıldığını anlayan Havva D., polis ekiplerini arayarak ihbarda bulundu.

“KOLUNDAKİ BİLEZİKLERİ GÜVENCE OLARAK İSTİYORLAR”

İhbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, olay yerinde şüpheliler üzerinde araştırma yaptı. Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen Havva D., Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinde bulunan fotoğraflardan kendisini dolandıran şüphelileri tespit etti. Şüphelilerin belirlenmesi üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, şüpheli Seçkin E.’nin kardeşine ait olan 35 AJ 2834 plakalı hafif ticari aracın Konya’da olduğunu TEDES kameralarından belirledi. Dün akşam saatlerinde Bosna-Hersek Mahallesi'nden çıktığı tespit edilen hafif ticari araç Kadınhanı polis ekipleri tarafından durdurularak şüpheliler yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelilerden Seçkin E'nin dolandırdığı Havva D.'ye "Dağıtmanız üzere size parayı vereceğim ama benim size güvenmem lazım. O yüzden kolunuzda bulunan bilezikleri bana verin parayı dağıttığınızda benim evim burası bilezikleri buradan alabilirsiniz. Hem ben sizin altınlarınızı ve paraları bizim hocaya okutayım bileziğinizi değerlenmiş olur” ikna ettiği öğrenildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerin, çok sayıda dolandırıcılık suçlarından kaydının bulunduğu da öğrenildi.