Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına atanan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz, "Bu işi kimlerin organize ettiğini iyi biliyorum” dedi.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yapacağı yazılı açıklamayı bekleyen basın mensuplarıyla sohbet eden İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Zekeriya Öz, "Geçici bir süre için Bakırköy’e gidiyorum" ifadelerini kullandı.

Öz’ün kabulü ile yaklaşık 20 gazeteci Başsavcı Vekili Öz’ün makamına geçti. Basın mensupları ile sohbete başlayan Öz’ün bu sırada telefonu çaldı. Öz telefondaki kişiye, "Odamda mı?" diye sordu ve telefonu kapattı. Öz, daha sonra, “Odadaki sivil polisler kim?” diye sordu. Kimseden ses çıkmaması üzerine Öz bir daha, “Polisler ellerini kaldırsın” dedi. Bunun üzerine, odadaki üç kişi elini kaldırdı. Bunun üzerine Öz, “Niye giriyorsunuz? Eskiden sadece gazeteciler gelirdi, şimdi polisler de geliyor. Giriyorsanız niye polis olduğunuzu söylemiyorsunuz?” dedi. Polislerden biri, "Şişli Güvenlik Büro'dan geliyoruz. Biz basın açıklaması olacak diye geldik” şeklinde konuştu.

Öz konuşmasına devam ederken polisler bir süre daha odada kaldıktan sonra dışarı çıktı. Dışarı çıkan polisler, Başsavcı Vekili Öz’ün korumaları tarafından durduruldu. Korumalar, polislerin kimliklerini kontrol etti.

"GEÇİCİ BİR ATAMA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Atamasına ilişkin kendisine sorular yöneltilen Başsavcı Vekili Öz, atama tebligatının kendisine ulaştığını bildirerek, "Bakırköy’deki adliyede yarın göreve başlayacağım" dedi.

Bir gazetecinin, "Odanızı yarın mı toplayacaksınız?" sorusu üzerine Öz, “Eşyalarımı toplamaya gerek duymuyorum. Geçici bir atama olduğunu düşünüyorum. Geri geleceğim“ ifadelerini kullandı

Hakkındaki iddialara ilişkin yapacağı yazılı açıklamayı hazırladığını belirten Öz, “Bugün de bazı iddialar var. Henüz açıklamamı bitiremedim ama hazırlıyorum. Son şeklini verip size bildireceğim. Bazıları hakkında suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

Basın mensuplarının, “Bu kadar hızlı bir atama bekliyor muydunuz?” şeklindeki sorusu üzerine Öz, "Ben daha hızlı bir atama bekliyordum. 1 Ocak itibarıyla atanacağımı düşünmüştüm. Önce yıpratma hareketi yaptılar, sonra zıplatma hareketi yaptılar" ifadelerini kullandı.

"TEHDİTLE FATURA ALDIKLARINI DUYDUK"

Haber yapanlar ve bu bilgileri sızdıranlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirten Öz, “Tehditle seyahat firmasından fatura aldıklarını duyduk. Bu işi kimlerin organize ettiğini çok iyi biliyorum. Ben ayın 21’inde göreve başladım. Gazetedeki belgeye göre safariye gitmişim” diye konuştu.

Adalet Bakanın kendisi hakkında soruşturmaya izin vereceğini ancak Turan Çolakkadı ve Selami Altınok ile ilgili soruşturmaya izin vermeyeceği yönündeki açıklamanın hatırlatılması üzerine Öz, “Vermesin. Doğrular ortaya çıkar” dedi.

Savcı Zekeriya Öz'ün ilerleyen saatlerde yazılı bir açıklama yapması bekleniyor.