Adana'da akıllı cep telefonlarına indirilen bir programla haberleşen iki öğrenci, şehit olan komiser Mustafa Sarı’nın köprüden düşmesinin ardından, "Sergen arkadaşımız polisi kafa üstü atmış" diye şaka yapınca, gözaltına alındı.

Türkiye genelinde devam eden ‘Gezi Parkı’ gösterisinde protestocular, birbirleriyle akıllı telefonlarına indirdikleri ‘Zello Walkie Talkie’ programı ile haberleşiyor. Telsiz gibi haberleşmeyi sağlayan programla eylemciler, kalabalığın nerede olduğu, güvenlik güçlerinin pozisyonları hakkında birbirlerine bilgi aktarıyor. Göstericilerin yanı sıra akıllı cep telefonu olan herkes bu programı indirerek, gösterilere katılmadan da konuşmalara dahil oluyor.

Adana'da 5 Haziran Çarşamba günü köprü inşaatından düşerek hayatını kaybeden komiser Mustafa Sarı'nın (27) yaralanması sırasında Zello'dan haberleşen Sergen B. (20) ve Yusuf D.'nin (20) yapmış olduğu şaka, emniyette bitti. Yusuf D.'nin, komiserin köprüden deşmesinin hemen ardından Zello'ya girerek, "Sergen arkadaşımız komiseri köprüden itmiştir" diye konuşması ve bu konuşmaların basına sızmasının ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışma sonucunda Zello'dan haberleşen şahıslar belirlenerek, evlerine operasyon yapılıp gözaltına alındı.

Yapılan sorgulamada şahısların gösterilere hiç katılmadığı, komiserin düştüğü sırada evde üniversite sınavına hazırlandıkları, o sırada Zello'dan şaka olsun diye böyle bir konuşma yaptıkları belirlendi. Şahıslar sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından ifadesi alınan öğrenciler, serbest bırakıldı.