Zeytinburnu'nda, ihbar üzerine bir apartmanın kullanılmayan bodrumuna baskın düzenleyen belediye ekipleri, 300 kilo at eti buldu. Sağlıksız koşullarda piyasaya sürülmek için saklanan etler, belediye ekipleri tarafından boş bir arazide açılan çukura gömülerek imha edildi.

Zeytinburnu Belediyesi Sağlık Dairesi ve Zabıta Ekipleri, bir ihbarı değerlendirerek Telsiz Mahallesi, 84/2 Sokak'ta bulunan bir binanın kullanılmaya bodrum katına baskın düzenledi. Binanın bodrumuna inen ekipler, gördükleri manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Kullanılmayan bodrum katında yaklaşık 300 kilo at eti bulundu. Sağlıksız koşullarda saklanan etlerin yanında, et kesiminde kullanılan malzemeler de ele geçirildi.

Piyasa sürülmek için hazır halde kesilmiş etler, belediye ekipleri tarafından dışarı çıkartıldı. Veterinerler tarafından incelenen etlerden, numune alınarak laboratuvara gönderildi. Atık arabasına konularak boş bir araziye götürülen etler, iş makineleri tarafından açılan çukurlara döküldü. Üzerine kireç dökülen at etleri, belediye ekiplerince gömüldü.

ZABITA OPERASYONU KAMERADA

Zabıta ekipleri tarafından saniye saniye görüntülenen baskın, insan sağlığının nasıl hiçe sayıldığını gözler önüne serdi. Görüntülerde sağlıksız koşullarda depolanan kokmuş etler, veterinerler tarafından inceleniyor. Zabıta ekipleri de gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemiyor.

Zeytinburnu Belediye Sağlık Dairesi Veteriner Mehmet Toprak, "Biz ihbarı aldık. İhbarı değerlendirerek olay yerine geldik. Etlerden numuneler alıp laboratuvara gönderdik. Şu anda inceleme devam ediyor. Etlerin menşei konusunda net bir bilgi yok. At eti olduğunu düşünüyoruz. Piyasaya kimler tarafından sürüldüğünü şu anda bilmiyoruz" diye konuştu.