Zeytinburnu’nda tarihi eser kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonda M.S 1. ve 2. yüzyıl dönemlerine altın zincir kolye ele geçirildi. 1 kişi gözaltına alınırken tarihin eserin Roma dönemine ait olduğu ve yurtdışına kaçırılmak istendiği öğrenildi.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan bir ihbar üzerine Ziya Gökalp Mahallesi Prof. Dr. Muammer Aksoy Caddesi üzerinde bir eve baskın düzenledi. Yapılan aramalarda Roma dönemine ait som altından ve değerli taşlarla bezeli zincir kolye ele geçirildi. Operasyonda ele geçirilen kolyenin M.S. 1. ve 2. yüzyıl dönemlerine ait olduğu tespit edildi. Evde yapılan detaylı aramalarda ise 2 altın akik ve yüzük, 2 altın hayvan figürlü kolye, 1 altın ve akik mercan kolye, 1 altın ve taş kolye, 1 altın ve mercan küpe ile 1 altın küpe ele geçirildi. Ele geçirilen tarihi 9 parça eserin son zamanlarda Türkiye’de ele geçirilen en nadide eserler arasında yer aldığı öğrenildi.

TARİHİ ESERLERİN FRANSA’YA KAÇIRILACAĞI İDDİA EDİLDİ

Şüphelinin emniyette yapılan sorgusu sonucu eserlerin Fransa’ya kaçırılmak istendiği iğrenildi. Olayla ilgili gözaltına alınan M.B. (41) hakkında Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanununa Muhalefet suçundan işlem yapıldığı bildirildi. Emniyette ifadesi alınan şüpheli savcılık talimatı üzerine serbest bırakıldı.