Uşak’ta zihinsel engelli oğlu ile birlikte yaşayan 75 yaşındaki kadın evinde ölü bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Işık Mahallesi Şehit Ahmet Yılmaz Caddesi numara 90’da ikamet eden Meryem Aysal (75) ve zihinsel engelli oğlu İsmail Aysal’ın (45) kaldıkları sobalı evin bacasından bu sabah duman çıkmayınca komşuları merak edip kapıyı çaldı. Israrlı şekilde kapıyı çalmalarına rağmen kapının açılmaması üzerine komşuları, pencereye merdiven dayayarak içeriye baktıklarında yaşlı kadının yerde hareketsiz yattığını gördü. Komşuların ihbarı üzerine emniyet güçleri ve 112 Acil Yardım ekipleri olay yerine geldi. Emniyet ekipleri gelene kadar kapıyı kimseye açmayan İsmail Aysal ise, pencerelere yastık ve bir siyasi partinin bayrağını çekerek, dışarıdakilerin içeriyi görmelerini engelledi. Emniyet güçlerinin ikna ettiği İsmail Aysal kapıyı en sonunda açtı. Emniyet güçleri ile içeriye giren 112 Acil Yardım ekipleri, yaşlı kadının hayatını kaybettiğini belirledi.

Zihinsel engelli İsmail Aysal olan bitenlerden habersiz şekilde evin balkonundan etrafa bakarken, komşuları hayatını kaybeden annenin ve oğlunun uzun zamandır psikolojik tedavi gördüğünü belirtti. Yaşlı kadının komşusu İhsan K., dün geceden beri evin ışıklarının sürekli yandığını belirterek, “Bu sabah bacadan duman çıkmayınca hanımla merak ettik ve kapılarını çaldık. İsmail cama çıkıyor fakat kapıyı açmıyordu. Normalde Meryem yenge İsmail’i evde yalnız bırakmazdı ve kapıyı açardı. Biz de merdiven dayayıp camdan baktığımızda Meryem yengenin yerde hareketsiz yattığını gördük. Durumu polise bildirdik” dedi.

Hayatını kaybeden yaşlı kadının ödeyemediği 15 TL elektrik faturası için OEDAŞ ekiplerinin bu sabah saatlerinde kapıya bıraktığı elektrik kesme bildirim kağıdı ise dikkat çekti. Olay yerinde savcının yaptığı incelemenin ardından Meryem Aysal’ın cesedi otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.