İzmit Ziraat Odası'nda meclis kararlarının altında imzası bulunan Murat Akçay, toplantı kararlarının altında imzası olmasına rağmen toplantıya katılmadığının fark edilmesi üzerine açılan davada 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İzmit Ziraat Odası’nda 1 Ocak 2011 tarihli meclis toplantısının karar yazısının altına toplantıda bulunmamasına rağmen imza atan eski Ziraat Odası Yöneticisi Murat Akçay hakkında dava açıldı. Mahkeme, Akçay’ın yolsuzluğunun sabit olduğuna karar vererek 3 yıl hapis cezası verdi. Ancak Akçay’ın mahkemedeki iyi hali göz önüne alınarak ceza 2 yıl 6 aya düşürüldü. Karar defterini o dönem Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan’ın isteği üzerine imzaladığını belirten sanık Murat Akçay, “Defteri imzalamanın suç olduğunu bilmiyordum. Bilseydim kesinlikle imzalamazdım. Benim o dönemde Yusuf Beyle ikili ilişkilerim çok iyiydi. O benden imzalamamı istediği için ben düşünmeden imza attım” dedi.

Deftere imza attığı dönemde yöneticilikte tecrübesiz olduğunu belirten Akçay, şöyle konuştu: “Zaten defter her zaman başkanın masasında kilitli bölmede durur. Benim başkanın haberi olmadan böyle bir şey yapmam mümkün olamaz.”