Zonguldak’ta işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 14 hakim ve savcıdan 12’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
FETÖ darbe girişimi nedeniyle Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 24 hakim ve savcıdan 10’u çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
14 hakim ve savcı ise emniyetteki işlemlerinin ardından dün Zonguldak Adliyesi’ne getirildi. Cumhuriyet Savcılığı’ndaki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 14 hakim ve savcıdan 12’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2’si ise adli kontrol yöntemiyle serbest bırakıldı. Zonguldak Adliyesi’nden çıkartılan hakim ve savcılar ise işlemlerinin ardından polis minibüsüne götürülmek üzere adliyeden çıkartıldı. Bu sırada hakkında tutuklama kararı çıkartılan bir kadın hakim ise "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganı attı. Polis ekipleri tarafından minibüse bindirilen hakim ve savcılar cezaevine götürülmek üzere yola çıktı.

TUĞAMİRAL HASAN DOĞAN ZONGULDAK ADLİYESİ’NDE
Öte yandan Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ise dün Kdz. Ereğli ilçesinde gözaltın alındı. Çalışma ofisi, konutu ve yardımcısının kaldığı lojmanda başlatılan aramalar sürdürülürken, işlemleri tamamlanan Tuğamiral sabah saatlerinde Zonguldak Adliyesi’ne getirildi. Hasan Doğan’ın Cumhuriyet Savcılığı’nda ifade vermesi bekleniyor.
(İHA)