Antalya'nın Alanya ilçesinde, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde ayrılmak istediği erkek arkadaşı tarafından av tüfeğiyle vurulan Züleyha Kurt'un tedavisi devam ediyor. Talihsiz kızın annesi olay gecesi kızının yaşadıklarını anlattı.

14 Şubat Sevgililer Günü ayrılmak istediği erkek arkadaşı Muhammet A. tarafından av tüfeğiyle vurularak ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede tedavisi devam eden Züleyha Kurt, 8 gün süren yaşam savaşını kazandı. Olay günü saçma yaralarıyla sağ diz kapağı parçalanan, sol eli kısmen parçalanan Züleyha Kurt, bugün sabah saatlerinde üçüncü kez ameliyata alındı.

"ANNENİ ARAYIP ÇIĞLIKLARINI DİNLETECEĞİM"

Olayın şokunu atlatamayan ve hastane önünde bekleyişini sürdüren Züleyha Kurt'un annesi Aysel Kurt, şöyle konuştu: "Kızımın bana hasta yatağında anlattığına göre, öylesine bir vicdansız ki bu insan, kızım gözleri önünde can çekişirken, 'Anneni arayıp senin can çekişirken çığlıklarını dinleteceğim' demiş. Ben bir anneyim buna yüreğim dayanmıyor."

"HAYATTA KALMASININ NEDENİ HAVANIN SOĞUK OLUŞU"

Kızının hayatta kalmasına ise olay gecesi yağan dolu ve yağmurun vesile olduğunu belirten anne Aysel Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü: "Olay gecesi kızıma av tüfeği ile iki el ateş eden vicdansız, yaklaşık 1 saat onu kanlar içerisinde yerde yatarken izlemiş. Doktorlardan öğrendiğim kızım hayatını olay günü havanın soğuk olmasına borçlu. Soğuk nedeniyle kan kaybeden yavrumun kan akışı yavaşlamış. Bu nedenle şu an hayatta."

Muhammet A.'nın ifadesinde, kızını vurma sebebini alacak verecek meselesiymiş gibi gösterdiğini belirten Aysel Kurt, şunları söyledi: "Kızımın canını yaktığı yetmiyormuş gibi bir de ifadesinde kızıma araba ve ev aldığını söylemiş. Oysa benim kızım arabasını kredi ile aldı. Halen ödüyoruz. Evimiz de kira."

OLAY

Olay, 14 Şubat akşamı Bektaş mevkiinde meydana geldi. Muhammet A., kız arkadaşı Züleyha Kurt'u otomobiline alarak ormanlık alana gitti. Burada tartıştığı arkadaşını otomobilden indiren Muhammet A., bagajdan çıkardığı av tüfeği ile Züleyha Kurt'a iki el ateş etti. Muhammet A. daha sonra olay yerinden otomobille kaçtı. Zanlı, bir süre sonra 112'yi arayarak kız arkadaşını vurduğunu söyledi. Polis ve sağlık ekipleri, ormanlık alanda yaralı yatan genç kıza ulaşıp hastanaye kaldırıldı. Muhammet A. ise polis tarafından gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.