Yomra Fen Lisesi öğrencileri; Mert Tiryaki, Esat Ataş, Oğuzhan Gümrükçü, Emirhan Bozkan, Ali Kerem Alkan’ın bir araya gelerek oluşturdukları geri dönüşüm mekanizması ASKON İş adamları tarafından oldukça ilgi gördü. Geri dönüşüm mekanizması; üç aşamadan oluşuyor. “Pet” cinsinden olanları “Cam” cinsinden olanları ayrıştırıp, geri dönüşüme hazır hale getiriyor. 07.Nisan 2019 da Samsunda yapılacak olan yarışmaya hazırlanan öğrenciler,
oldukça heyecanlı idi. Sunumda bir konuşma yapan ASKON Trabzon Şube Başkanı İbrahim Beşir şöyle dedi. Türkiye’nin önünde zorlu bir süreç mevcuttur. 2. ve 3. Sanayi Devrimi arasında bir evrede bulunan ülkemizin, 10 ila 15 yıl içerisinde tamamen Endüstri 4.0 girileceği düşünüldüğünde gelişen teknolojiyi yakalayıp rekabet edebilecek konuma gelmelidir. Bu yüzden ülkemizin gelişen teknolojiye ayak uyduracak mühendislere ihtiyacı vardır. Bunun için de gençlerimizin ilkokul, ortaokul, lise çağlarında bu teknolojilerin tanıtılması ve gerekli eğitimlerin verilmesi gerekir. Yoksa bu iş üniversitede öğrenmeye başlayarak olmaz. Temellerin önceden atılması lazımdır.
Gençlerimizin ne kadar başarılı ve azimli olduklarına şahit olduk. Yazılım ve üretim noktasında sayın cumhurbaşkanımızın serzenişlerinin meyveleri Allah'ın izni ile alınmaya başlamıştır. Bu güzel gençlerimize destek veren her bir üyemize teşekkür ediyoruz. İş Dünyasının Bilime daha çok destek vermesi demek, bilim dünyasındaki insanların İş dünyasının ufkunu daha ileriye taşıması demektir.


SINIR SAVUNMASINDA BİR NUMARA
Yomra Fen Lisesi Müdürü Sayın Ahmet Kadı Kadıoğlu da; ASKON İş Adamlarının kendilerine vermiş olduğu desteğe teşekkür etti. Bu Destek bizim için çok önemli idi. Çocuklarımız ümitlendi, çalışma azimlerinin artmasına vesile oldu. Şu anda KALEDAR Projemiz üzerinde çalışıyoruz. Bu Projemiz Erzurum’da birincilik almıştır. Proje, Onur Yaşar ve Hami Genç Öğrencilerimizin birlikte tasarladığı çok önemli bir ürün. Selçuklu döneminde, Sultan veya subaşı tarafından tayin edilen kale kumandanlarına verilen addır. Kalenin ve bulunduğu bölgenin güvenliğinden ve huzurun temininden sorumludurlar.  Mekaniği ve yazılımı tamamen öğrencilere ait olan KALEDAR, 180 derecelik bir alanda
hareketli olan her şeye otonom olarak odaklanabilen ve odaklandıktan sonra hareketli nesneleri takip edebilen özelliklere sahip. B unu daha da genişletip Türk savuma Sanayisinin emrine vereceğiz. ASKON’un Bilgiye, Emeğe, Eğitime sahip çıkılması bizleri sevindirmiştir. dedi.