Trabzonspor, sezonu Hırvat teknik direktör Nenad Bjelica ile açmıştı. Sekizinci haftada, Bjelica yönetiminde 4 galibiyet ve 4 mağlubiyetle 12 puan toplamıştı. Bu dönemde takım, 15 gol atarken, kalesinde 11 gol görmüştü. Bjelica'nın döneminde Trabzonspor, Süper Lig'de sekizinci hafta sonunda yedinci sırada yer almıştı. Ancak Bjelica ile yollar ayrıldıktan sonra, Abdullah Avcı'nın ikinci dönemi başladı.
Süper Lig'de dokuzuncu haftada Alanyaspor'a karşı ilk maçına çıkan Avcı, galibiyetle başladı. Avcı yönetimindeki yedi maçlık periyotta, Trabzonspor 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. Avcı döneminde takım, 12 gol atarken, kalesinde 8 gol gördü. Avcı, Bjelica'nın 8 maçta elde ettiği 12 puanı, takımın başında olduğu 7 maçta toplayarak geride bıraktı. 100. maçına çıktığı Gaziantep FK karşısında da galibiyetle ayrılan Avcı, bu başarısını taçlandırmış oldu.
Abdullah Avcı, Trabzonspor'la ilk dönemine 2020-21 sezonunun dokuzuncu haftasında başlamış ve 2021-22 sezonunda takımı şampiyonluğa taşımıştı. 2022-23 sezonunun 23. haftasında takımdan ayrıldıktan sonra, 216 gün sonra 12 Ekim 2023'te Trabzonspor'a ikinci dönem için geri döndü.





