Güzel görüntülerle başladı Trabzonspor – Sivasspor müsabakası. Tribünlerde her ne kadar taraftar yoğunluğu gözükmese de 23 nisan Çocuk Bayramı arifesinde, ilçelerden ve değişik illerden Trabzonspor’un misafir ettiği çocuklar doldurdu tribünleri. Ayrıca gazeteci meslektaşlarımız ise belki de hayatlarında ilk kez aileleriyle maç izledi. Bu güzel organizasyonlar nedeniyle hem Trabzonspor’a hem de Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesine teşekkür etmek gerekir.

Trabzonspor tribünlerinde ise bir pankart gözden kaçmadı. “Güneş Trabzon’dan doğar” pankartıyla geçtiğimiz akşam Fenerbahçe Stadı’nda yaşanan rezalette yaralanan, Trabzonspor’un efsanesi, Beşiktaş’ın teknik direktörüne sahip çıktı bordo mavili taraftarlar. Zaman zaman efsanelerine kızsalar da haksızlığa uğradığında yananında olacaklarını da belli etmiş oldular.

Maça gelecek olursak, karşılaşmanın ilk yarısı atamayana atarlar şeklinde geçti resmen. Trabzonspor yakaladığı bir çok pozisyonu değerlendiremezken, Sivasspor ilk yarıda yakaladığı tek pozisyonu golle sonuçlandırdı. İlk yarının uzatma dakikalarında gelen bu yarım pozisyonluk gol genç kaleci Uğurcan için şansız bir andı.

Trabzonspor’un ilk yarıdaki tek şanssızlığı gol değildi tabi. 37. Dakikada sakatlanan Uğur Demirok’un yerine Sosa girerken, dakikalar 40’ı gösterdiğinde ise Kamil Ahmet sakatlanıp yerini Pereira’ya bıraktı. Peş peşe gelen sakatlıklar Trabzonspor’un iki hamlesini de mecburiyetten kullanmak zorunda bıraktı. Her maç benzer durumla karşılaşan bordo mavili ekipte , yaşanan bu sakatlıkların nedeninin araştırılıp bir çözüme kavuşturulması gerekir artık.
İkinci yarıya tek farkla geride başlayan Trabzonspor bolca fırsatta buldu ancak Burak Yılmaz’ın gününde olmaması bordo mavililerin skor üretmesini engelledi. Rıza Çalımbay elinde kalan son ve tek hamlesini yaptı. Olcay Şahan’ın yerine Rodallega’ı oyuna sürdü. Gol yollarında daha etkili olmak adına yapılan bu hamle sonrası takımda istek vardı ama üretkenlik yine sağlanamadı. 
İlk yarının benzeri bir şekilde 2. Yarının da uzatma dakikalarında gelen gol sonucu Trabzonspor’un 2-0 kaybettiği bu karşılaşma sonrası Avrupa yolunda büyük bir yara alındı. Kazanması halinde Sivasspor’u yarışın dışına itecekken, 3 puan vererek yarışa tamamen ortak etti. Bordo mavili ekibin Avrupa yolunda şimdi 3 tane rakibi var ve işi daha zor. 
Bu şanssızlıklarla, sakatlıklarla ve motivasyon ile Allah yardımcısı olsun.