Türkiye’nin önemli araç kiralama firmaları arasında gösterilen CAR LIFE RENT A CAR araç kiralamalarda dikkat edilmesi gereken noktaları sıraladı.İşte araç kiralamalarda dikkat edilmesi gerekenler…

Araç ihtiyacınızı tespit edin

Araç kiralamadan önce ihtiyaçlarınızı net olarak belirleyin.Gideceğiniz yol şartlarını, aracın yakıt tüketimini, kendi kişisel zevklerinizi ve bütçenizi mutlaka göz önünde bulundurun. Kiralayacağınız araç ihtiyaç ve beklentilerinizi karşılamalı.

Araç kiralama firmasını araştırın

Araç kiralamaya karar verdikten sonra  firma hakkında detaylı bir şekilde araştırma yapın.Firmanın güvenilirliği, sektör tecrübesi, araç filosunun durumu, hizmet kalitesi gibi konuları ince eleyip sık dokuyun.

Araç kaskosunu ve sigortasını kontrol edin

Araç Kiralamalarda en çok ihmal edilen konu Araç Sigortaları.”Nasıl olsa günlük kiralıyorum, ne olacak?” diyerek yola çıkmayın.Yolda her an bir kaza ile karşılaşabileceğinizi, kaskosu ve trafik sigortası yapılmamış araçların size büyük maliyetler çıkarabileceğini asla unutmayın.Periyodik bakımları yapılmış, kaskolu ve sigortalı araçları tercih edin.

Sözleşmeyi mutlaka okuyun

Sürüş esnasında doğabilecek kazalarda veya aracın teslim anında bir sürprizle karşılaşmamak için yapılan anlaşmadaki tüm detayları incelemek önemli.Sözleşmeyi imzalamadan önce merak edilen her şeyi sormakta en doğal hakkınız.Kiralamadan önce maddeleri okumak ve güzel bir pazarlık yapmak oldukça faydalı olacaktır.

Aracı teslim alırken yada teslim ederken hasar tespiti yapın

Aracı teslim almadan önce araç kiralama şirketi ile birlikte tüm hasar tespitlerini karşılıklı olarak yapmaya ihmal etmeyin.Malatya araç kiralama şirketleri siz aracı teslim ederken olası bir hasarı bulmak için sıkı bir inceleme yapıyor.Eğer dikkatli olmazsanız, önceden meydana gelen bir hasarı siz karşılamak durumunda kalabilirsiniz.Bu nedenle ön kiralama sürecinde ve aracı teslim alırken tüm hasar tespitlerini not ettirmek oldukça önemli.

Aracın deposunu kontrol edin

Ülkemizdeki araç kiralama şirketleri  genellikle kiraladıkları araçları çeyrek depo altında size teslim ediyor. Sizde aracı teslim aldığınızda yakıt göstergesi hangi çizgideyse o çizgide aracı teslim etmekle yükümlüsünüz. Bu sebepten dolayı Malatya oto kiralama yaparken buna dikkat edin ve araç tesliminde depoyu aynı çizgiye kadar yakıt doldurun.

Sözün özü; Araç kiralarken pazar tecrübesi yüksek, son teknoloji ürünü modern araçlardan oluşan geniş filoya sahip, müşteri memnuniyeti odaklı hizmeti ile kendisini kanıtlamış firmalar seçilmeli.Eğer sizde güvenle araç kiralamak istiyorsanız Türkiye’nin en önemli araç kiralama şirketlerinden biri olan Car Life Rent A Car ile iletişime geçerek araç kiralayabilirsiniz.