Burun estetiği, son yıllarda teknolojinin gelişmesi ve alanında uzman doktorlar tarafından çeşitli ameliyatların gündeme düşmesiyle popüler hale geldi. Estetik açıdan ufak ve dik bir buruna sahip olmak isteyenler için mucize gibi ameliyat işlemleri gerçekleştiriliyor.

Burun kemeri ve burun görünüşünden rahatsız olan bireyler psikolojik açıdan kendilerini kötü hissetmelerinden ötürü estetik düşünür. Burunda bir rahatsızlık olması halinde doktor önerisiyle de hem burun rahatsızlığı giderilir hem de birey isterse ufak dokunuşlarla estetik bir güzellik katılabilir.

Bununla birlikte nefes problemi, çıkıntı sorunu ve burun kemiği sorunu olan bireyler için de burun estetiği ameliyatı sayesinde oldukça iyi bir fırsat sunuluyor.

Dr. Salih Onur Basat

Burun Estetiği Nedir?

Rinoplasti olarak adlandırılan burun estetiği ile burun tedavisi ve estetik görünümü iyileştirmek adına yapılan bir cerrahi müdahaledir. Buruna yeni bir şekil verilmesi ve nefes alamama gibi sorunları tedavi etmek için estetik ameliyat yapılır. Burun estetiğini, burnundan şikayetçi olan bireyler ve burun içinde rahatsızlığı olan bireyler tercih edebilir.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun içinden veya burun delikleri arasından kesi açılarak burun ameliyatı gerçekleştirilir. Burun içinde kemik ve kıkırdaklara şekil verilerek mukozanın yerleştirilmesi sonucunda ameliyat sonlanır.

Burun delikleri arasından atılan kesiler sonucunda kıkırdaklara girilerek mukoza çıkarılması sonucunda burun estetiğinin şekli verilir. Sonuca yaklaşınca mukoza yerleştirildikten sonra ameliyat işlemi tamamlanır.

Burun Estetiği Kimlere Uygulanır?

Burun estetiğini, 16-18 yaş üzeri bireylerde ve burnundan şikayetçi olan bireylerde uygulamak doğrudur. Özellikle bir sağlık sorunu meydana gelmesi halinde burun ameliyatıyla birlikte estetik yaptırılması da uygundur.

Burun büyüklüğünden, kemerli burundan ve şekilsiz burundan şikâyet eden bireyler için estetik uygulanır. Burnun kemerli ve çıkıntılı olması halinde bireylerin dış görünüşünden şikayetçi olarak özgüvensiz olmaları halinde burun estetiğinden yararlanmaları sağlanır. Bu durumda talep ve şikayetlerini belirten her birey için burun estetiğinin uygulanması normaldir.

Rinoplasti Yöntemleri Nelerdir?

Rinoplasti yöntemleri; açık ve kapalı olarak ikiye ayrılır. Bu yöntemler arasında açık rinoplastiyle tedavi şekilsel bozukluklar içindir. Burun içindeki eğiklikler giderilerek burnun yeni şeklini alması için tedavi yöntemi belirlenir. Kapalı rinoplasti ise burun ucunda bir sorun olmayan fakat kıkırdak ve kemik sorunu olan bireyler için tercih edilen operasyon yöntemidir.

Rinoplasti Avantajları Nedir?

Rinoplasti, burun görünümünü iyileştirerek kemerli görünüm ve çıkıntıyı giderir. Nefes darlığı ve büyük burun görünümünden uzaklaştırarak daha çekici ve doğal burun şekli verir. Kişinin psikolojik olarak rahatlamasını ve mutlu olmasını sağlar.

Öz güven verir ve yeni burnu ile bireyin estetik kaygısı giderilir. Estetik kaygıdan uzaklaşıldığı takdirde güzel burun sahibi olan bireyler sosyal hayatta daha başarılı olur ve insanlar arasında iletişimi güçlü olur. Küçüklükten beri burnu ile sorun yaşayan bireyler için burun estetiğinin yaptırılması kişiye oldukça güç verir.

Yüz şekline göre burnun kişinin özgüvenini kırması halinde estetik bir burun sayesinde sosyal yaşamı daha düzenli olacaktır. Burun görünümü düzeleceği için kişinin günlük yaşamı, arkadaş çevresi ve fotoğraflarında daha özgüvenli bir şekilde etkilenecektir.

Burun Estetiği Fiyatları Nedir?

Burun estetiği fiyatları günümüzde hastaneye ve doktor seçimini bağlı olarak değişkenlik gösterir. Devlet hastanelerinde bir ortalama fiyat belirlenirken, özel hastaneler için burun estetiği fiyatları yükselir.

Ortalama fiyatlardan daha yüksek fiyatlarla karşılaşılması durumu özel hastaneye ve uzman doktorlara bağlıdır. Doktor seçimi, ameliyat yoğunluğu, yapılacak işlemler ve hastane dolayısıyla burun estetiği fiyatları birbirinden farklıdır. Öncelikle doktorla görüşerek duruma bağlı olarak bir analiz sonucu fiyat belirlemesi yapılır. Burun estetiği fiyatları her hastaya göre değişmektedir.