İlk gün yaşanan tartışmaların ardından tansiyon yükseldi, ardından CHP Grubu'nun Meclis Başkan Vekili Faruk Kanca'nın kullandığı ifadeler nedeniyle özür talebi geldi. Ancak Kanca'nın geri adım atmaması, CHP cephesinde yeni bir kararın alınmasına neden oldu.
Karar netti...
CHP Grubu, Faruk Kanca'nın yönettiği oturumlara katılmayacaktı.
Nitekim öyle de oldu.
İkinci ve üçüncü birleşimlerde başkanlık koltuğunda Kanca oturunca, CHP sıraları boş kaldı. Büyükşehir Meclisi uzun yıllardır görülmeyen bir protestoya sahne oldu.
Dün gerçekleştirilen dördüncü birleşim ise önceki günlerin aksine oldukça sakindi.
Belki de bu sakinliğin en önemli nedeni, toplantıyı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in yönetmesi, Faruk Kanca'nın ise izinli olmasıydı.
Kanca'nın toplantıda yer almamasıyla birlikte gözler bir anda özür tartışmalarından çok, "yarın ne olacak?" sorusuna çevrildi.
Çünkü bugün yapılacak son birleşim öncesinde yeni bir denklem ortaya çıktı.
Edindiğimiz bilgilere göre Başkan Ahmet Metin Genç'in Ankara programı nedeniyle son oturuma katılması beklenmiyor.
Hal böyle olunca meclis kürsüsünde iki isimden biri olacak:
Ya Faruk Kanca...
Ya da Meclis İkinci Başkan Vekili Ahmet Hüseyin Altuntepe...
Eğer Kanca'nın izin durumu devam ederse, Altuntepe ilk kez Büyükşehir Belediye Meclisi'ni yöneten isim olarak kayıtlara geçecek.
Aslında bu ihtimal, AK Parti grubunda nisan ayında yapılan görev değişikliklerini de yeniden hatırlattı.
Hatırlanacağı üzere o dönemde Ahmet Hüseyin Altuntepe, AK Parti Grup Başkan Vekili olarak görev yaparken, Cevdet Bayraktar ise Meclis İkinci Başkan Vekili koltuğunda oturuyordu.
Parti içerisindeki görev değişimiyle birlikte Altuntepe, Meclis İkinci Başkan Vekilliğine geçti, Bayraktar ise Grup Başkan Vekilliği görevini üstlendi.
Şimdi ise gözler yeniden başkanlık kürsüsünde...
Kulislerde konuşulanlara göre CHP Grubu, meclisin yeniden Faruk Kanca tarafından yönetilmemesi yönündeki talebini AK Parti yönetimine iletti.
Bu talep ne kadar karşılık bulacak?
AK Parti bu konuda siyasi tansiyonu düşürmeyi mi tercih edecek, yoksa mevcut duruşunu sürdürmeyi mi?
Bunun cevabını bugün yapılacak son birleşimde göreceğiz.





