Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik yaptığı açıklamalar siyaset gündeminde geniş yankı uyandırdı. Bu açıklamalar içinde en çok konuşulan ise Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a ilişkin sözler oldu.
Genç, Çalık’la geçmişten gelen bir hukukları olduğunu vurgulayarak, “Mehmet Murat Çalık, sağlık sorunları nedeniyle tutuksuz olarak yargılanmalıdır” ifadelerini kullandı. Bu sözler kısa sürede Türkiye gündeminde yer buldu.
Farklı kesimlerden olumlu tepkiler
Başkan Genç’in açıklaması, özellikle AK Partili bir büyükşehir belediye başkanından gelmesi nedeniyle dikkat çekti. Sosyal medyada ve siyasi çevrelerde paylaşılan bu sözler, birçok kesim tarafından olumlu karşılandı.
CHP İl Başkanı Bak açıklama hazırlığında
CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak ise Başkan Genç’in sözlerine ve diğer açıklamalarına karşı bir hazırlık içine girdi. Ancak Bak, geçtiğimiz günlerde vefat eden CHP eski Genel Başkanı ve gazeteci Altan Öymen’in cenazesi için şehir dışında bulunuyordu.
Dün akşam Trabzon’a dönen Bak, açıklamaları detaylı şekilde izleyeceğini ve ardından bir basın toplantısı düzenleyeceğini ifade etti. CHP İl Başkanı’nın yarın veya cuma günü açıklama yapması bekleniyor.