Mecliste gündem dışı söz alan Çakıroğlu, “Büyükşehir olalı 10 yıl oldu. 10 yıldır hala daha abonelerimiz tam değil. Suyu kaçak kullanan abonelerimiz var kırsal ve şehirde. Sonuç itibariyle abonelik bir vatandaşlık görevidir. 

Bazı sebeplerden dolayı abonelik görevini yerine getiremeyen vatandaşlarımız oluyor. Bazısı kasıtlı, bazıları da TİSKİ’nin talep ettiği bir takım evraklar var, onları tamamlayamadılar. Yapı kullanma kullanma gibi, tespit tutanağındaki, imar barışı gibi buna benzer şeyler. 

Bazı vatandaşlarımızı şöyle yapıyor. Bunları tamamlayana kadar sayaç takıyor. En azından kullandığı suyu sayaçtan geçirilerek abone olduktan sonra öderim diye…  

Yapılan denetimlerde kaçak su kullanımını metre küpü bir rakamla çarpılıyor. Geçen bir cenazede bir vatandaşımızın bununla ilgili çok ciddi serzenişleri var. 

“Köyümüzde hala abone olmayıp hiçbir işleme tabi tutulmayalar var. Biz saat takıp bir takım evrak eksikliğinden dolayı 7 bin 500 ceza, gecikme faizi, kaçakçılarımla 12 bin TL’ye kanı cezalar çıkıyor” diyor. 

Bununla ilgili ne yapılabilir. TİSKİ’nin aynı ölçüde kusurlu olduğunu düşünüyorum. 
Köylerde kullanılan suyun metreküpü aslında çok ucuz olmasına rağmen hangi katsayı ile çarpılıyor da bu kadar yüksek ceza çıkıyor” dedi. 

Enerji Çalışanları Sendikası Doğu Karadeniz Şubesi Trabzon 'da açıldı  Enerji Çalışanları Sendikası Doğu Karadeniz Şubesi Trabzon 'da açıldı 

Başkan Murat Zorluoğlu ise, “Kaçak su kullanımı ile ilgili  mücadelemiz devam ediyor. Mazur görülmesi uygun değil. TİSKİ Genel Müdürlüğümüz şu anda özellikle ilçe merkezleri başta olmak üzere kaçak denetimlerini sıkı şekilde yapıyor. 
Kaçak su cezalandırılıyor. 
Ekonomik olarak su parasını ödeyemeyecek vatandaşlarımız zaten sosyal hizmetler aile başkanlığı eliyle gereken desteği veriyoruz. Kaçak kullanımına göz yummamız, müsaade etmemiz asla söz konusu değildir. Bundan sonra da olmayacaktır dedi.