Sayın Muharrem Usta,Trabzonspor'un başında başkan olarak kalmak istiyorsanız eğer yapmanız gereken tek şey var..
 

Vaat de bulunmak..
 

Çünkü bunu seviyoruz.Gerçekleri görmek yerine hayallerle yaşamak çok daha hoşumuza gidiyor..
 

Komada olan bir takım olduğumuzu ve bu komadan çıkarsak neler yapabileceklerimizden bahsettiniz ya,işte o gün afallayıp kaldık..
 

Vay be..
 

Demek ölmek üzereyiz ve bizi bu ölümden kurtaracak olan Muharrem Usta öyle mi? dedik. İnandırdıklarınız inandıramadıklarınızdan fazla olduğu için başkan seçildiniz.
 

O yüzden Vaatlerle seçimler nasıl kazanılır çok iyi biliyorsunuz.. 
 

Nenem öğrettiydi bağa deseniz hepimiz inanırız valla..
 

Vaatler gerçekten bu kadar etkili mi diye aklına getirecekler için bir başka örneğimde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'dur..
 

Hatırlayalım OFG başkanın belediye seçimlerini..Halka sunacağı çok fazla şey yoktu ama çok şey varmış gibi 61 projeyi sundu seçimden hemen önce.Yolda görsek tanımayacağımız bir bürokrata sırf bu vaatlerinden dolayı teslim ettik Trabzon'u..
 

Başkanlık koltuğunu kimden aldık da verdik,hangi noktadan hangi noktaya geldik bahsetmeme gerek yok sanırım..İktidar ve muhalefet çok iyi biliyor ki mevcut başkan uzatmaları oynuyor.. 
 

Onun da yeni vaatlere ihtiyacı var..
 

Sayın Muharrem Usta'yı siyaset içinde fazla görmesek bile OFG ile düşünce tabanın da birleştiklerini bilmeyeniniz yoktur.Hal böyle olunca,aynı fabrikadan çıkan iki araba gibi olursunuz ve motor hacminiz,performansınız, kaliteniz,fiyatınız ve ambleminiz neredeyse hep aynı olur seçmen gözünde.
 

Bu iki başkana da sırf son dakika bombaları,vaatlerinden dolayı oy verdik ve bence kandırıldık..
 

Ağızları bol laf yapan,etkileyici paragraflar içinde dinleyicinin aklını başından alabilecek kelimeler kullanabiliyordular.
 

Belki de çaresizliğimizi kullandılar.
 

Her iki başkanın da vaatleri öylesine yüksekten, öylesine başarıya aç beyinlere yönelikti ki tıpkı başta söylediğim gibi tam da bizlerin sevdiği cinsten di..
 

Hayal di.. 
 

Şimdi bu hayalden uyandık diye düşünüyorum ve bunu önümüzde ki senelerde de başkan olmak isteyen Sayın Muharrem Usta ve Orhan  Fevzi Gümrükçüoğlu'nun da görebildiğini tahmin ediyorum.
 

Yapılması gereken de ateşi sönen vaatlerinin külleri de sönmeden yeni vaatler üretmektir.. 
 

Benim aklıma şu geldi bu sabah,bilmem sizin de hoşunuza gider mi?
 

Aslında ayrı ayrı kuruluşların başlarında başkanlık yapıyor olsalar da son noktada buluşup ortak bir söylem geliştirebilirler.. 
 

Propagandaya Muharrem Usta başlayabilir mesela.Çok sevilmişti biliyorsunuz 50. Yıl da şampiyonluk söylemleri.Ama tutmadı.Bende bu işin normal olanı 100.yıl da şampiyonluk söylemidir diyerek asıl hedefin bu olması gerektiğini hatırlatmak istiyorum.Rakiplerimiz hep bu söylemlerinden sonra şampiyon oldular hatırlayalım.
 

O yüzden ben de 100.yıl da şampiyonluk diyorum..
 

50 yıl daha bekleyemem diyenlere beklemeyeceksiniz diyorum bende.
 

Detaya inildiğin de Halk ile daha samimi olabileceğiniz,daha içten,duygusal söylemler geliştirebileceğiniz gerçekçi bir yaklaşım aslında.Üstelik ordumuz savaşta iken daha etkili bir hal de alabilir yürüteceğiniz seçim stratejisi.
 

Bugün 24 Şubat biliyorsunuz. Trabzonspor'un değil ama içinde yaşadığımız şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılı.
 

Bunu tüm yıla yaymak ve etkinlikler yapmak belediyenin işi..
 

Önümüzde ki sene şampiyonluk hedefini bu done üzerinden yürütmek de Muharrem Usta'nın.
 

Hem Türkiye 'de bir ilki gerçekleştirmiş oluruz hem de İyice siyaseti spora karıştırmış oluruz..
 

Slogan da şu..
 

BÜYÜK ŞEHİR, 

BÜTÜN ŞEHİR,

100.YILDA ŞAMPİYON ŞEHİR...
 

Bu kıyağımı da unutmayın Başkanlar..