Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nde tansiyon yükselirken Kemal Kılıçdaroğlu tüm teşkilatların talimatlara uygun davranması ve binanın tahliyesi için çağrıda bulundu. Özgür Özel'den karşılık bulmayan çağrı sonrası polis müdahalesi ile de birlikte Ankara'da bulunan Cumhuriyet Halk Partisi binasında gergin anlar yaşandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak ve Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya'nın Ankara'da yakından takip ettiği süreçte Trabzon'da teşkilatlar ile birlikte nöbette olan Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz 61saat'e özel açıklamalarda bulundu.

150 YILLIK DEMOKRASİ İNŞASINA YAPILAN BİR DARBE GİRİŞİMİDİR

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, "Yani süreci değerlendirecek olursak, biraz geçmişe filmi sardığımız zaman 28 Şubat postmodern darbesinden sonra iktidara gelen AK Parti hükümeti, kendi eliyle beraber içimizdeki kullanışlı aparatlarla ihanet içerisinde olan, aklı koltuğunda kalan, 13 yıl genel başkanlığımızı yapmış ve 13 yılda seçim kaybetmiş bir kişiyle beraber ihanetin içerisine, ihanet çemberinin içerisine alarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin 103 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi tarihine bir darbe girişimi yapmışlardır. Bu aslında sadece Cumhuriyet Halk Partisi’ne yapılan bir darbe değildir. Türkiye demokrasisine, 150 yıllık demokrasi inşasına yapılan bir darbedir bu girişim ve yargı yoluyla beraber yapılıyor. Yargıyı aparat olarak kullanarak yapılan bir darbe girişimidir bu. Bunun karşısındayız. Bunun karşısında sadece biz değil, demokrasiden yana, adaletten yana olan tüm muhalif kesimlerin bunun karşısında olduğunu bizlere iletilen mesajlarla beraber görmekteyiz. Bu durumun karşısında biz elimizden geldiğince durmaya çalışacağız. Genel merkezimin alacağı kararlar, vereceği talimatlar doğrultusunda bizler de kendi illerimizde partimizi, partimizden öteye Türkiye’deki demokrasiyi koruma adına bir direniş içerisindeyiz. Tabii görüşme yapıyoruz. Görüşme yapıyoruz. İl başkanımız, genel başkanımızla beraber il başkanları toplantısına girdi. Vekilimizle de görüştük. Ahmet Başkanımızla da sabahın görüştük. Onlar orada mücadeleyi sürdürüyorlar. Biz de burada kentin temsiliyeti adına, parti temsili adına biz de burada, işte belediye başkanımız Cahit Bey de yanımızda" dedi.

SEÇİLMİŞ VE TEK GENEL BAŞKANIMIZ SAYIN ÖZGÜR ÖZEL'DİR

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz açıklamalarında şu ifadelerle son verdi:

Mahalle temsilcilerimiz, gençlik kollarımız, kadın kollarımız, yöneticilerimizle beraber bir bütün halinde bu yapılan darbeye karşı gelmek zorundayız. Yani Sayın Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu’nun cezaevine girerken söylemiş olduğu bir söz vardı. Benim anamın ak sütü gibi helal diplomamı iptal ettiler. Bu saatten sonra hiçbirinizin ne tapusunun garantisi vardır ne de yaşamının garantisi vardır dediği noktada ben kendi şahsım adına şunu söylüyorum. 2023 yılında almış olduğum, devletin Yüksek Seçim Kurulu tarafından bana verilmiş olan, iki defa verilmiş olan mazbatayı bugün kalkıp bir başka yargı aparatıyla beraber kimsenin bunu iptal etmeye hakkı da yoktur, haddi de yoktur. Herkes görevini yapacak. Yüksek Seçim Kurulu, Anayasa’nın 79. maddesinden almış olduğu hakkı kullanmak zorundadır. Buradaki sorumluluk Yüksek Seçim Kurulu’nundur. Başka bir yargı organının bu işlere müdahale etmesinin hukuksal bir karşılığı yoktur. Seçilmiş genel başkanımız Sayın Özgür Özel’dir. Cumhuriyet Halk Partisi’nde atamayla beraber hiç kimse görev yapamaz. Görev yapamaz ve talimat da veremez. Biz seçilmiş genel başkanımız kimse onun talimatlarına uyarız. Genel merkezimiz, genel başkanımız, parti meclisimiz, merkez yürütme kurulumuzun alacağı kararlar doğrultusunda biz de ona göre adım atacağız. Yoksa bireysel bizim işte Ortahisar ilçe örgütü olarak bir kararımız değil. Onların kararını aldıktan sonra biz de onun üstüne ne koyabiliriz? Nasıl daha geliştirebilirizin mücadelesini vereceğiz. Süreç şöyle, onu genel başkanımız açıklamasını yaptı. Yeni Parti’yi partinin kapatma durumuna karşı kurmuştu. Onu söylemişler. Yani yedekte bekletiyoruz diye. Ama bu sürecin sonu nasıl olur? Bu işte askeri darbe ile beraber polisi, kolluk kuvvetlerini partinin kapısına dayayıp bir müdahaleye giderse işte orada yaşanacak olan herhangi bir nahoş olayın sonuçları ne doğurur, orasını kestirmek zor. Genel başkanımız orada, genel başkan yardımcılarımız orada, belediye başkanlarımız orada, gençlerim benim orada. Trabzon’dan gitmiş gençlerim benim orada. Eğer burunları kanarsa, birine bir zeval gelirse onun sonucu çok daha farklı noktalara gideceğini buradan söylemek isterim. Yani demokrasiden yana, dediğim gibi 150 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türk devletinin 150 yıllık demokrasi mücadelesine, demokrasi peşine gitmiş olduğu bu sürece herkesin destek vermesini bekliyoruz. Buna AK Parti de dahil. 28 Şubat’ta nasıl kapatıldı? Nasıl orada bir haksızlığa uğradıysalar, 12 Eylül rejiminde nasıl bütün partiler haksızlığa uğradıysalar, 72 muhtırasında, 61 ihtilalinde yine aynı süreci dünyaya rezil olmamak adına herkesin bu sürecin karşısında durması lazım. Onu söylemek istiyorum.