iOS işletim sistemi kullanıcılar tarafından en güvenli mobil işletim sistemi olarak biliniyor. Zaman zaman çeşitli güvenlik krizleriyle gündeme gelse de iOS işletim sistemi bugüne kadar herhangi bir skandala konu olmadı. Özellikle uzaktan erişim konusunda rakiplerinden oldukça önce olduğunu söyleyebiliriz. Geçtiğimiz günlerde XcodeGhost isimli bir virüsten bahsedilse de bu şimdilik bölgesel bir güvenlik açığı gibi duruyor.


Zerodium isimli bir siber güvenlik kurumu, resmi internet sitesi üzerinden bir etkinlik başlattığını duyurdu. Aslında buna bir çeşit yarışa diyebiliriz. Kurumun istediği şey, iOS 9’da bir güvenlik açığı bulmanız. Eğer bunu başarırsanız, ödülünüz tam 1 Milyon Dolar. Bu etkinlik için ayrılan bütçe toplamda 3 Milyon Dolar. Ancak bir kişiye ödenecek en fazla rakam 1 Milyon Dolar.

Zerodium’un temel bazı şartları var. İlk şart, cihaz ile herhangi bir fiziksel temasa sahip olmadan kullanılabilecek bir güvenlik açığı aranması. Yani cihazı USB ile bilgisayara bağlamak, Bluetooth veya Wi-fi kullanmak kesinlikle yasak. Bulunacak olan güvenlik açığının uzaktan cihazı kontrol etmeye yaraması gerekiyor. Safari ve Chrome tarayıcıları veya SMS/MMS üzerinden kontrol edilebilecek bir güvenlik açığı bulabilirseniz, ödülünüz sizi bekliyor.