KASTAMONU (AA) - Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Duran Aydınözü, "Kurultay, bilgisayar ve öğretim teknolojileri bölümünde okuyan öğrenciler arasında etkileşimi artırarak mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sunmaktadır." dedi.

Aydınözü, Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Kütüphanesi Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 12. Ulusal Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri (BÖTE) Öğrenci Kurultayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, kurultayın öğrencilere önemli katkı sunacağını düşündüğünü söyledi.

Bilgisayar öğretmenliği bölümünün önemli görevleri bulunduğunu belirten Aydınözü, bir eğitim fakültesine özgü öğretmenin sahip olduğu pedagojik formasyon ile bilgisayar bilimleri konusunda alan bilgisine sahip öğretmenler yetiştirmeyi amaçladıklarını anlattı.

Bunun yanında diğer branş öğretmenleri ile çalışarak ilk ve orta öğrenimdeki dersler için teknolojik anlamda zenginleştirilmiş öğrenme, tasarlama, eğitim yazılımı hazırlama gibi konularda bilgi ve beceriye sahip öğretmenler yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Aydınözü, şunları kaydetti:

"Kurultayın önemli katkıları olacaktır. Bilgisayar ve öğretim teknolojileri bölümünün fakültemizin en genç bölümü olmasına rağmen 12. Ulusal Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Öğrenci Kurultayı'na ev sahipliği yapması, üniversitemiz ve fakültemiz adına önemlidir. Bu kurultay her yıl farklı üniversitelerin bilgisayar ve öğretim teknolojileri eğitimi bölümü veya ilgili kulübü tarafından organize edilmektedir. Kurultay, bilgisayar ve öğretim teknolojileri bölümünde okuyan öğrenciler arasında etkileşimi artırarak mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sunmaktadır."

Konuşmaların ardından öğrencilerin birbiriyle tanışması için "merhaba" etkinliği gerçekleştirildi.

Pazar gününe kadar devam edecek kurultayda ülke genelindeki üniversitelerden gelen bilgisayar ve öğretim teknolojileri bölümü öğrencileri sunumlar yapacak, eğitim alacaklar.