Bugüne kadar Google Play üzerinde herhangi bir Apple uygulaması görmemiştik. iOS 9'un geliştirilmesinin ardından, ezeli rakibi Android kullanıcılarına da göz kırpmak isteyen Apple, farklı bir hamle yapıp Android'den iOS'a geçiş imkanı sunan "Move to iOS" uygulamasını indirilmeye sundu.
İşin sırrı "Bulut"ta
Google Play Store üzerinden ücretsiz biçimde indirilebilen uygulama sayesinde Android kullanıcılarının iOS platformuna geçmeleri de kolay hale geldi. Telefon içerisindeki tüm kayıtların geçici bir sunucuya yüklenmesinin ardından kişiye özel PIN kodu veriyor. Kullanıcının iOS tabanlı bir iPhone'a geçmesinin akabinde de PIN kodu soruluyor. Kod girildiği zaman da sisteme kaydedilmiş olan tüm bilgiler otomatik olarak yeni iPhone'a aktarılıyor.

Sırada değişim programı var
Teknoloji uzmanlarının iddiasına göre "Move to iOS" uygulaması gelecekte yapılacak olan değişim programının ilk adımı olacak. Yakın zaman içerisinde Apple, Blackberry veya Android ürünü olan akıllı telefonlarını Apple mağazalarına getirenlere indirimli biçimde iPhone verileceği, "Move to iOS" uygulaması sayesinde de geçiş işleminin çok kısa süre içerisinde gerçekleşeceği bildiriliyor. Benzer bir değişim uygulamasını 2013 yılında gerçekleştirmiş olan Apple, eski iPhone'unu getirene yeni model iPhone'u indirimli biçimde sunmuştu.