Peki bu online işlemler nasıl gerçekleştiriliyor? Normal şartlarda faturalarınız için saatlerce sıra beklersiniz ve somut olarak belirlenen bir ortamda işlemlerinizi gerçekleştirirsiniz. Ama online seçeneklerde işlemler böyle olmuyor. Oturduğunuz yerden ve bilgisayarınızı ya da telefonunuzu kullanarak bu işlemleri rahatça yapabiliyorsunuz. Böylelikle daha az zaman harcayarak daha çok iş yapabiliyorsunuz. Ayrıca iş gücü anlamında da tasarrufa gidebiliyorsunuz. İşinizle ilgili size daha çok zaman kalıyor.

E Defter Hakkında

Gelelim e-deftere… E defter de günümüzde şirket veya herhangi bir iş yeri sahipleri için oluşturulmuş online kayıtlar bütünüdür. Herhangi bir şekil hükmünden bağımsız olan kayıtları içerir. Vergi usul kanununda bulunması gereken tüm bilgiler bu elektronik kayıtlarda bulunur. Aynı şekilde Türk Ticaret Kanunu’na da uygundur.

E-Deftere Geçiş: E deftere geçiş gönüllü de olabiliyor. Gönüllü olarak kayıt olmak için internet ortamında başvuru yapmanız gerekir. Ama zorunlu olarak e-defter kullanması gerekenler de var. Siz de bunlardan biri misiniz? Ya da kimlerin e defter ugulamasını zorunlu olarak kullanması gerektiğini biliyor musunuz? Bunun için digital planet sitesini ziyaret ederek bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca Digital Planet müşteri temsilcileri tüm sorularınız için sizlere 7/24 hizmet verir.

E defter Üyeliğinin İptali

E deftere gönüllü olarak üye olmak isteyenlerin online başvuru yapması gerekiyor. Elektronik ortamda kendilerinden istenen işlemleri yerine getirmeliler. Eğer bu sistemden vazgeçmek isterlerse bunun için yine aynı merkeze dilekçe ile ulaşmaları gerekiyor. Diledikleri zaman bu sistemden çıkabiliyorlar.

Zorunlu olarak e deftere tabi olanlar ise detaylı olarak belirtilmiştir. Bunun için Vergi Usul Kanunu’nu gözden geçirmeniz gerekmektedir. Bu konuda belli ticari faaliyetler kanunda yer almaktadır. Ayrıca belli bir gelir seviyesinin üstündekiler de zorunlu olarak e defter kaydını kullanırlar. Bu kişilerin ve kuruluşların e defter üyeliği mevzuatta belirtildiği için tercih durumunun dışında kalan kişilerdir. İşte bu zorunlu kayıtlı üyeler e defterden kendi istekleriyle çıkamazlar. Çünkü onların e defter kaydı da kendi istekleri dışında ve kanun gereğidir.