Getcontact, sosyal medyada oldukça ilgi gören uygulamaların başında geliyor. Yakınlarının kendilerini nasıl kaydettiğini görmek isteyen kişiler, bu uygulamayı indirerek kolay bir şekilde bilgi edinebiliyor. Peki, bu Getcontact uygulaması tehlikeli mi? İşte Getcontact uygulamasını silmek için yapmanız gerekenler...

Sosyal medyada oldukça popüler olan Getcontact uygulaması, kişilerin başka telefonlardaki rehberde nasıl kaydedildiklerini gösteriyor. Kendilerinin rehberde nasıl kayıtlı olduğunu merak eden kullanıcılar, uygulamayı indirerek telefon numarası ya da Facebook bağlantısı ile sisteme giriş yapabiliyor.

Ekrana gelen arama butonuna numara yazıp sorgula butonuna bastığınızda, sistem havuzdaki numara ve isimleri ekranda açıyor.

Ancak buradaki gözden kaçan şey, kullanıcıların sisteme yükledikleri bilgilerin kimlerle paylaşıldığının bilinmemesidir. Uygulamayı indirdiğiniz için pişman olduysanız, telefon numaranızı uygulamadan silebilmeniz elbette mümkün. Bunun için yapmanız gerekenler ise şöyle;

Uygulamadaki Ayarlar kısmına girin ve About GetContact'a tıklayın. Daha sonra Remove Account'u seçin. Gelen yazının altındaki OK butonuna tıkladığınız takdirde uygulama kısmını halletmiş oluyorsunuz. Ancak bilgisayardan da https://www.getcontact.com/en/unlist adresine girmeniz gerekecektir. Buradan da numaranızı sildiğinizde 24 saat içinde numaranız sistemden kalkacaktır.