GİRESUN (AA) - Giresun'da, ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrenciler robotlarını sergiledi.

Giresun Fen Lisesi Spor Salonu'ndaki sergide konuşan Vali Harun Sarıfakıoğulları, robotik, yapay zeka ve kodlama konusunda her geçen gün mesafeler katedildiğini söyledi.

Giresun'daki öğrencilerin yarışmalarda aldığı ödüllerin bunun göstergesi olduğunu dile getiren Sarıfakıoğulları, şunları kaydetti:

"Bu kat edilen mesafe orta ve uzun vadede ülke olarak da tüketici kültür olmanın ötesine geçip üretici kültür olmamızın da aslında bir müjdecisi inşallah. İnşallah biz çok daha hızlı adımlarla, markalarımızla, bu gençlerle dünyada bir yerlere geleceğiz. Bu konuda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ise 15 ülke, 446 kurum ve 4 bin 87 öğrenci ve öğretmenin 3 bin 80 robotla yarıştığı 12. Uluslararası MEB Robot Yarışmasında Giresunlu öğrencilerin büyük başarı gösterdiğini belirtti.

Hızlı Çizgi İzleyen Robot ve Çizgi İzleyen Robot kategorisinde 1'inci, 2'nci, 3'nücü ve 4'üncülüğü Giresun'daki okulların kazandığını vurgulayan Akkurt, ayrıca Mini Sumo Robot kategorisinde çeyrek final elde edildiğini kaydetti.

Akkurt, ayrıca 7. Bilim Sanat Merkezleri Robot ve Teknoloji Turnuvasında, Giresun Bilim ve Sanat Merkezi Robot Takımı'nın da Türkiye birinciliği kazandığını sözlerine ekledi.