KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da düzenlenen bilim şenliğinde, öğrenciler bilimi uygulama yaparak öğrenecek.

Kastamonu Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kuzeykent Pazar Yeri'nde gerçekleştirilen şenlikte öğrenciler, robot yapma, yazılım hazırlama, atık malzemelerden yeni ürünler üretip, çeşitli deneyler yaparak bilimi eğlenerek öğrenme fırsatını bulacak.

Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, şenlikte hedef kitlelerinin öğrencilerin yanı sıra Kastamonulular olduğunu söyledi.

Şenliğin Kastamonu'da ilk kez gerçekleştirildiğini dile getiren Bahçacıoğlu, "Öğrencilerimiz bilimsel bilgiyi eğlenerek ve pratik yaparak öğrenecek. Bilimi öğretmen, öğrenci ve hatta tüm halkımıza sevdirmeyi amaçladık. 2 gün boyunca ilgi çekici deneyler, etkinlikler, söyleşiler, bilimsel şov ve gösteriler, gökyüzü gözlemleri, sanatsal etkinlikler ve çeşitli yarışmalar gerçekleştirilecek." dedi.

Bahçacıoğlu, etkinliğin bilime olan ilgiyi artırmasını beklediklerini kaydetti.

Kastamonu Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu fen bilgisi öğretmeni Kamil Doğanay da şenlik sayesinde öğrencilerin bilimi yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatı bulduğunu dile getirdi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Doğanay, "Öğrencilerimiz burada robottan rokete, deneylerden yazılımlara, ebru sanatında diğer alanlara kadar birçok şeyi hem görecek hem de uygulama fırsatı bulacak. Uygulama yapan öğrencinin kendine olan güveni de artacak." diye konuştu.

Doğanay, 2 gün süren etkinliğe katılımın yoğun olmasını beklediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından bilimsel deneylerden oluşan bir gösteri yapıldı.

Açılışa Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Ahmet Sevgili, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.