TRABZON (AA) - Karadeniz Teknik Üniversitesinin (KTÜ), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumundan (TÜBİTAK) aldığı proje desteği ile üniversiteler arasında 6'ncı sırada olduğu bildirildi.

KTÜ yetkililerinden alınan bilgiye göre, TÜBİTAK, Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı (1001) değerlendirme sonuçlarını açıkladı.

Sonuçlara göre, program kapsamında Ortadoğu Teknik Üniversitesinin 19, İstanbul Teknik Üniversitesinin 18, Hacettepe Üniversitesinin 12, Koç Üniversitesinin 11, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesinin 11, KTÜ, Sabancı ile Dokuz Eylül üniversitelerinin 9'ar, Akdeniz, İstanbul, İzmir Yüksek Teknoloji, Ankara ve Ege üniversitelerinin 8'er, Boğaziçi Üniversitesinin 7, Gazi Üniversitesinin ise 6 projesi desteklendi.

Tüm üniversiteler arasında ilk 6 üniversite içinde bulunan KTÜ'nün destek alan 9 projesinin, 3'ünü mühendislik, 3'ünü fen, 2'sini eczacılık ve 1'ini ise Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi akademisyenleri hazırladı.

Ayrıca, Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı (1005) kapsamında tüm üniversiteler genelinde toplam 21 projeye destek veren TÜBİTAK'tan, KTÜ'nün 1 projesi bu program çerçevesinde destek almaya hak kazandı.