61 SAAT HABER SERVİSİ
CHP’nin Ortahisar İlçe Başkanı adayı Ömer Hacısalihoğlu düzenlediği basın toplantısında “Parti için,şehir için iddialarımız var.” dedi.

OY ALACAK ADAY

Hacısalihoğlu “Trabzon siyasetine hemde CHP’ye yeni  yüz yeni heycanlar katmak için çıktık.  Yaklaşacak olan yerel seçimlerde CHP’ye kazandırmak. Amacımız dürüst, sorunlara inen, halka dokunan bir anlayış olacak. Bunun içinde yerel seçimlerde örgütün değil, şehrinde destek olacağı farklı siyasi partilerin tabanından oy alacak bir adayla gitmek istiyor.”

GENÇ BİR EKİP OLACAĞIZ
“Hem CHP’de hem Trabzon’da şehrin önünü açmak adına siyaset yapacağız.  Tabi yerel seçimlerin ardından da örgütsel bütünlük içinde hiç bir bireyi dışlamadan genel seçimlere hazırlancağız. Genç bir ekip olacağız. Tecrübeli abilerimizde olacak. Hem Trabzon’a hem partiye kazanımlarımız olacaktır.”

KOMİSYONLAR OLUŞTURACAĞIZ
“Kazandıktan sonra önce örgütsel bütünlüğü sağlayacağız. CHP’nin alanda olması gerekiyor. Siyasetin sermayesi insan. İnsana dokunmadan başarı yakalayamayız. Şehrin sorunlarıyla ilgili çeşitli komisyonlar oluşturacağız. Bu komisyondan gelenlerlede gerekli çözüm önerileri oluşturacağız.Aramızda genç arkadaşlarımız olacak, esnafta olacak iş adamıda olacak. Hepsinin ortak özellikleri donanımlı halka dokunabilecek bir ekip olacak.”

İL BAŞKANI KİMİ DESTEKLİYOR?
“Rakibiniz her yerden çıkabilir. Bence dezavantaj ve avantaj olarak görmüyorum. Siyasette gruplar olur. Celal beyi destekleyen insanlarda olacak bizi destekleyen insanlarda olacak. İl başkanı Celal beyi destekliyor olabilir. Doğal olan bu. Haluk Beyle görüştüm tarafsız duruyor.  Doğru olanda bu. Kazanacağız ekip olarak iyiyiz. Verdiğimiz mesajlarda birlik ve beraberlik mesajı verdik. Celal Bey 4 Aralıktan sonra sözünde duracak. Çünkü ben kazanacağım. Seçimi kazanacağımı biliyorum.”

TRABZON 10-15 SENELİK ÖMRÜ VAR
Ortahisar Belediyesi ile ilgili gelen soruyu cevaplayan Hacısalihoğlu “Kişi ve isimlerden değil, hizmetlerden bakıyorum ben. Şuana kadar Trabzon’un ulaşım sorunu çözülmeli yeşillik sorunu  çözülmesi gerekiyordu. Fındıklıkları yeşil alan olarak saymıyorum. Gazipaşa caddesine iniyoruz. Esnaf müzdarip, trafik başlı başlı dert. Trabzon’un  10 yıllık AK Parti Belediyecileğinde kaybettiğini düşünüyorum. Bu gidişle Trabzon’un 10-15 yıllık ömrü var. Arada nüfüs kaybı var. Bu göçü merkezden verip, dışarıdan alıyoruz. Trabzon tarihiyle kültürüyle bunu hakkeden bir şehir deği,l. Sosyal faaliyetlerinin artması, turizm sektörüne yapılan yatırımların artması lazım. “

DAHA ÖNCE BUNUN ÖRNEĞİ VAR!
AK Partinin başarısı CHP’nin başarısızlığından mı kaynaklanıyor sorusunu cevaplayan Hacısalihoğlu “ İnsanlarda şöyle bir algı var. İktidar belediyesi daha çok yardım alır. Öyle bir düşüncesi var vatandaşımızın. Öyle olup olmadığı ortada. Önemli olan kişiler değil iş yapabilme meselesi. Trabzon’da zihniyet şu küçük olsun benim olsun hükmediyim idare edeyim. Şehir büyümüyor, kalifiye göç verip yukarıdan göç alıyorsun. CHP’nin eksiklileri tabikide vardır. Hedef olarak biz bunu başarabilir miyiz tabi başarabiliriz. örnek olarak Volkan bey kazanmıştır. CHP’nin bu şehrin geçmişinde pratiği var. Hem şehrin ben örgütün üzerinde birleşeceği adayla  bunu başarabiliriz.”

TRABZON İLE ORDU ARASINDA Kİ FARKI GÖRÜYORSUNUZ
“2004 yılında aktif olarak başladım. Dışarıda kalarak, hem bizi hem dışarıyı eleştirerek olmuyor. Geri dönüp baktığımda önünde 50 yıl olan çocuklarımız var. Bunlara yaşanabilir bir kent bırakmalıyız. Sosyal aktiviteleri olması lazım, gece dışarı çıkabilmesi lazım. Bunlara daha yaşanabilir bir kent bırakmamız lazım. Şehrin yok olmasını istemiyorum. En yakın örnek Ordu ile Trabzon arasındaki farkı görebiliyorsak anlayabiliriz. “

ATILAN HER ADIMI ALKIŞLAYAĞIZ
“Trabzon’da siyasetin önü kapalı, şehir büyümüyor, geçen yıllarda 300 bin kan kaybetmiş. Siyasette tıkıyor bunu. Herkes şehire hizmet için bir şeyler yapsın. Partilerin düşüncelerin önünü açalım. Daha çok yatırım alalım. Atılan her adımı alkışlayacak, yapılanları söyleyecek kadarda bilgi birikimimiz var. “