Teknoloji alanında gelişmeleri güncel olarak sizlere sunan teknolojihaberim.net sitesi ile gelişmeleri yakından takip edebilirsiniz.

Teknoloji haberleri alanında meydana gelen gelişmelerden birisi de bilgisayar donanımları sektöründe olmuştur.

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google yeni bir uygulama ile Kişisel sekmesini getirdi. Girdiğiniz bilgileri önünüze getiren Google “Diğer” ikonu altında Kişisel seçeneğini getirdi. Nedir Kişisel seçeneği ne işimize yarayacak. Kişisel sekmesi ile Gmail ya da Google Photos servisinde yer alan sonuçlarınızı görme imkanı sunarken aynı zamanda bu bilgilerin sadece sizin görmenizi ve ulaşmanızı sağlıyor. Yeni uygulamayı kullanabilmek için arama yaptıktan sonra tek yapmanız gereken üstteki haberler, fotoğraf, video gibi sekmelerin yanındaki ‘Kişisel‘ sekmesine tıklamak. Eğer sekmeyi göremiyorsanız Diğer seçeneği altındaki açılan pencerede karşınıza çıkıyor.

Google yeni uygulaması Kişisel, şuan sadece masaüstü bilgisayarlarda kullanılabiliyor. Android ve İOS uygulamalı telefonlarda henüz bulunmuyor. Google Kişisel özelliğini kullanabilmek için Google hesabınıza giriş yapmış olmanız gerekiyor.

Bir süredir AMD işlemcili cihazların kullanıcıları Zen tabanlı mobil işlemciler hakkında meraklıydı. O açıklama, AMD Finansal Analist 2017 etkinliğinde geldi. Teknolojiden sorumlu genel müdür Mark Papermaster, AMD mobil işlemcilerine dair önemli bilgiler verdi. 2017’nin ikinci yarısında piyasaya çıkmayı bekleyen, şimdilik hazırlık aşamasında olan yeni AMD işlemcison derece iddialı ve kuvvetli. Ryzen Mobile ürünleri hem mobil oyun bilgisayarları, hem dizüstü bilgisayarlar hem de 2’si1 arada PC sistemleri için hazırlanıyor. Üstelik yeni işlemcide Vega GPU, Zen mimarisi ve APU tasarımına yer veriliyor.

AMD, ilk kez Zen tabalı mobil işlemcisinde yeni nesil Vega mimarisine yer verecek. Grafik kanadı bakımından da oldukça sağlam görünüyor. Yeni işlemcilerin 14nm teknolojisiyle üretildiği doğrulandı. Radikal modellerin ve grafik gücünü koruyan 15 Watt’lık modellerin duyurulması bekleniyor.

Haberin devamı, tüm bilgisayar donanımları gelişmeleri ve tüm teknoloji haberleri hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabilmek için sizleri www.teknolojihaberim.net sitesine davet ediyoruz.