TRABZON (AA) - Trabzon'da, çocuklara yönelik düzenlenen "Bilim ve Teknoloji Şenliği" 3 bin 500 kişi tarafından takip edildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesinden (KTÜ) yapılan yazılı açıklamada, 10-14 yaş arasındaki çocuklarda bilim kültürü oluşturmak amacıyla KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde şenlik organize edildiği belirtildi.

Şenlik kapsamında 9 konuşmacının alanlarıyla ilgili ziyaretçilere sunum yaptığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"25 atölyede 40'ı aşkın etkinlik gerçekleştirildi. Ziyaretçilerin en beğendiği faaliyetlerden biri olan, 'Çılgın Kimyacı Gerçekten Çıldırmış Olmalı' adlı sahne şovu, kongre merkezinin bahçesinde sahnelendi. Öğrenci kulüpleri ve özel şirketler de şenlik alanında stant açarak yaptıkları bilimsel ve teknolojik faaliyetleri ziyaretçilerle paylaştılar."

Açıklamada, şenlikte 23 atölye lideri, 28 rehber, 50 gönüllü ve 32 kulüp ile şirket temsilcisinin görev aldığı vurgulanarak, "Şenlik alanını 3 bin 500 kişi ziyaret etti. Böylece 7'den 77'ye herkesin davetli olduğu şenlik, farklı yaş gruplarından ve farklı kesimlerden halkımızı üniversitemizin kampüsünde buluşturmayı başardı." ifadesi kullanıldı.