GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesince (GRÜ) 1. Uluslararası Teknoloji Bilimleri ve Tasarım Sempozyumu düzenlendi.

Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda, Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Aysun Türkmen başkanlığında gerçekleştirilen sempozyumda fen bilimleri, mühendislik, tasarım, sanat, bilişim ve iletişim alanlarında yurt içi ve yurt dışından katılımcılar yer aldı.

Sempozyumun ilk gününde Rusya, Polonya ve Türkiye'den bilim adamları ile yurt içindeki önde gelen firmaların yetkilileri sunum yaptı.

GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, üniversiteyle ilgili katılımcılara bilgiler verdi.

Ana teması teknoloji bilimleri ve tasarım olan sempozyumda çok geniş katılımlı sunumlar gerçekleştirileceğini belirten Rektör Coşkun, sempozyumda yurt içinden ve yurt dışından bir çok katılımcının yer aldığını söyledi.

Coşkun, sempozyumdan öğrencilerin, akademisyenlerin ve bölgenin kamu ile özel sektör temsilcilerinin de faydalanmasını ümit ettiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bu çalışmaların ilimizde ve üniversitemizde yapılması bizler için gurur kaynağıdır. Her platformda bilimi ve teknolojiyi önde tutmaya çalışan üniversitemiz bu organizasyonla bölgesinin bilimsel etkinliğini ve ülkesinin sürekli gelişimine ve bilim altyapısına katkı sağlamaya devam etmektedir."