Trabzon'da 5 gün kalacak olan ‘AB Bilim Karavanı’ kapılarını öğrenciler için açtı. Bilim Karavanı’nda, hayal eden, tasarlayan ve üreten bir neslin hedeflendiği, ahşap modelleme, robotik kodlama, 3D Modelleme, 3D baskı ve elektronik çalışmalar eğitimi verildiği vurgulandı.

TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi tarafından yapılan açıklamada, AB Türkiye Delegasyonu Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Ağının Desteklenmesi Projesi kapsamında 20 ilde TOBB, Ticaret ve Sanayi Odaları ve MEB işbirliği ile ‘Bilim Karavanı Yollarda’ projesini gerçekleştirdiği vurgulanarak, “Bilim Karavanı projesi sayesinde çocukların bilimsel üretime ilgilerini artırmayı amaçladık. Özellikle köylerde yaşayan çocukların bu etkinliğe katılımlarına özen gösterdik. Çocukların tüketen değil üreten bir nesil olması için özel olarak tasarlanmış eğitim karavanı ile dezavantajlı gruplara ulaşmak ve üretimi sevdirmek amaçlandı. Karavanda öğrenciler, ahşap modelleme, robotik kodlama, 3D Modelleme, 3D baskı ve elektronik çalışmalar gerçekleştiriyor” ifadesi kullanıldı.

Öte yandan etkinliğin cuma gününe kadar Trabzon'un çeşitli ilçelerinde devam edeceği belirtilirken beş gün boyunca KTÜ AB Kulübü tarafından öğrencilere fidan dağıtılacağı da vurgulandı.