Sosyal medya yönetimi, sayfa ve hesapların nasıl kullanılacağını insanlara gösteren bir unsurdur. Hesap kullanımında hangi yolların olacağını ve acil durumlarda hangi yöntemlerin kullanılacağını gösterir. Günümüz teknolojisinde sosyal medyanın önemli güçlü bir yeri ve işlevi bulunmaktadır. Sosyal medya önemli pazarlama stratejilerinden biri olarak kabul edilmektedir. İnsanlar, boş zamanlarında teknoloji daha çok ilgi duymuşlardır. İnsanların sosyal medya ile ilgisi çok artmıştır. Dolayısıyla sosyal medya yönetimi bir meslek haline gelmiştir. Sosyal medyanın önemi zaman geçtikçe daha da artmıştır.

Sare Ajans’ta Sosyal Medya Yönetimi

Hedef kitleyi belirlemek sosyal medya danışmanlığı için önemli olan noktadır. Cinsiyet, ilgi alanları, yaş aralığı, belirlenmiş olan kitlenin bilinmesi gerekli önemli özelliklerdendir. Hedef kitlenin dikkati çekmek için anket yapılabilir: Özel günler için çekilişler hazırlayarak takipçi ve beğeni sayılarını yükseltebilir. Buradan yola çıkarak Sosyal medya ajansı sosyal medya yönetimi yapılırken dikkat edilmesi gereken faktörler;

  • Hedef Kitleyi belirlemek
  • İçerik yönetmek
  • Reklam yönetimi
  • Rakip analizi
  • Analiz

Sosyal medya hesaplarını tecrübeli ve profesyonel bir ekibe teslim etmek her zaman markaların faydasına olacaktır.

Profesyonel Sosyal Medya Danışmanlığı

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte sosyal medyaya ilgi daha da artmıştır. Bu durum yeni mesleklerin doğmasını sağlamıştır. Sosyal medya uzmanı da bu meslekler arasındadır.
Sosyal medya uzmanları genel olarak farklı firmaların markalarını öne çıkarmak için çeşitli türden uygulama ve planlamalar yapmaktadır. Bunun içinde sosyal medya yapması gerekir.
Sare medya ajansda sosyal medya yönetimi yapılırken marka ismi doğru olarak tanıtılır. Sosyal medyanın yoğunluğunu doğru olarak yöneterek faydalı reklamlar alınmaktadır. Doğru taktikleri oluşturan ajansımızın sosyal medya uzmanları hesapları doğru bir şekilde yönetirler.

Sosyal Medya Danışmanlığı ile Markanızı Güçlendirin

Bir marka ya da firmanın hesabını sosyal medya uzmanın kontrolündeyken dikkat edilmesi gerekli faktörler bulunur. Ayrıca sosyal medya uzmanı olarak uygulaması gerekli birçok faaliyet bulunur. Sare ajansta sosyal medya yönetimi yapılırken medya uzmanının görevleri şu şekildedir:
-Firmaların gereksinim duyduğu İnstagram, Facebook, Twitter gibi sosyal medya hesaplarının yönetiminden sorumludur. Marka hizmetleri ile içerikler gerçekleştirir ve üreterek paylaşımlarını sağlar. Ekip çalışmasında deneyimli, teslim tarihine uygun çalışmasıyla görevlerini zamanında ve doğru olarak yerine getirebilecek sorumlulukta olmalıdır.

  • Gerekli tüm sosyal medya ağlarını takip etmelidir
  • İletişimi güçlü ve iş hayatında yazışma tekniklerine, telefonda faydalı bir iletişime hâkimiyeti olmalıdır.
  • Kriz yönetimini yapmalıdır. Kriz durumunda çözüm için doğru adım atmalıdır
  • Dünyada olan teknolojik gelişmeleri takip etmelidir.
  • İleri düzeyde sözlü ve yazılı iletişim yeteneğinde olmalıdır.
  • Sosyal medya yönetmeyi yapmak için planlı zaman yönetimi yapmalıdır.
  • Yeniliklerin markalara uygulanması ve gündemde kalabilmeyi sağlaması için dijital gündemi ve en popüler olayları sürekli takip etmelidir.

Sare medya ajansta çalışanların yabancı dili iyi olmakla birlikte özellikle İngilizceye de çok hakimdirler.